Nino Raspudić u podcastu Bura: Veleposlanstvo SAD-a je najvažniji igrač u BiH

U novom izdanju podcasta Bura gost Jurice Gudelja bio je Nino Raspudić, profesor, filozof, književnik, književni kritičar, prevoditelj i publicist.

Rođeni Mostarac sa zagrebačkom adresom, jedan je od najčitanijih i najutjecajnijih hrvatskih kolumnista i vodećih hrvatskih javno angažiranih intelektualaca.

Ovih dana u nekoliko hercegovačkih mjesta (Mostar, Međugorje, Ljubuški i Široki Brijeg) predstavlja svoju novu knjigu zbirku kolumni “Kratki espresso”, a u podcastu Bura govorio je brojnim aktualnim društvenim i političkim pitanjima u BiH.

Dotaknuo se situacije u Mostaru, utjecaja Međunarodne zajednice na političke procese u BiH, političkih peripetija na razini države i Federacije, ali i brojnih drugih važnih pitanja.

Cjelo gostovanje Nine Raspudića u podcastu Bura pogledajte u videoprilogu.

“Kratki espresso” Nine Raspudića predstavljen u Mostaru

(www.jabuka.tv)


5 komentara

 • Čovjek koji iskoristi svoj društveni renome, da poništi jedan valjani brak, nakon više iod 10 godina zajedničkog života u očima jednog katolika se zove nula, i to je stanje nepromijenjivo.

 • Možete se smijati plaštu i čekiću Nikice Gabrića i cijelom tom Fašniku prije Fašnika no iza cijele te ekipe, i njegove francuske i Hanžekovićeve britanske frakcije kriju se dva i pol stoljeća predanog rada na razdvajanju hrvatskog naroda od njegove srži i ključa opstanka – katoličanstva.

  Ovo ismijavanje montipajtonskih hrvatskih masona koji se u javnosti prepucavaju poput piljarica na placu možda i nasmijava javnost koja podastire duhovite komentare kako smo eto uspjeli razbucati i ono što Francuzi nisu uspjeli u tri stoljeća – to je samo privid. Njihov izlazak u javnost duboko je promišljen i kontroliran a perjanice tih i takvih istupa su „ korisni idioti ” poput Nikice Gabrića. Kao i uvijek, stvarna moć krije se u najvišim ložama koje nisu toliko orijentirane na uspjeh u društvu koliko na borbu protiv vjekovnog neprijatelja – Katoličke crkve. U međuvremenu se masonski grebatori nižih stupnjeva međusobno svađaju na infantilan način želeći u javnosti ostaviti dojam o ranjivosti i dobrohotnosti.
  Dok nam Gabrić iznosi podatke da su oni tek jedna od udruga, poput udruge Franak ili Blokiranih, humanističkih filantropa, intelektualaca kojima je jedina dobrobit napredak društva u svim segmentima, svrha je peglanje imidža u javnosti gdje eto i sam predsjednik Milanović daje izjavu o tome kako su ga zvali, ali je odbio zbog pogrešne percepcije javnosti prema njima. Radi se o stvaranju statusa žrtve gdje se buduće članove time poziva da se pridruže ovom filantropskom društvu. Njihova mjesta za regrutaciju uvijek su bili Rotary i Lions klubovi.
  Istina je da su oni iz sjene duboko inkorporirani u sve pore društva, premreženi u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti – njihova imena nećemo saznati jer su oni sive eminencije ove države, a istaknuti masonski pojedinci samo su smokvin list koji ima zavarati hrvatsku javnost.

  Jedno su međutim smetnuli s uma, a to je duboka ukorijenjenost katoličanstva u Hrvata. Masone su možda zavarali mediji i glasna manjina pa su pomislili da su se Hrvati udaljili od Katoličke crkve, ali se i te kako varaju. U kojoj mjeri, bliska budućnost će pokazati. Kako je rekao veliki pisac Michael O Brien u knjizi o Hrvatima Otok svijeta – Hrvati nikada nisu molili svi, ali ih je uvijek molilo DOVOLJNO. Dovoljno i da bi se srušile sile iz dubina pakla, a to masoni jesu koliko god tvrdili suprotno. …..narod.hr

 • Mi moramo u potpunosti srušiti i pobijediti katolicizam!”, piše u biltenu francuske lože Velikog Istoka Francuske iz 1895.

  “Prije svega, mora biti uništena religija”, izgovoreno je na Slobodnozidarskom kongresu, u Parizu, 1900. godine.

  Etape borbe su sljedeće:

  Prvo je trebalo raskopati višenacionalne katoličke monarhije jačanjem nacionalnih pokreta u devetnaestom stoljeću.

  Druga etapa je slabljenje nacija i patriotizma kroz guranje ideje globalizma , otvorenih granica, tzv bratstva među ljudima i razbucavanjem osnovnih ćelija društva koje djeluju integrativno : država i obitelj, te guranje jedne svjetske religije.

  Ne nasjedajte tako na blagoglagoljivost hrvatskih masona od kojih je većina tamo zbog pohlepe i želje za hvatanjem što moćnije pozicije u društvu. Oni skriveniji provode ono radi čega je ovo tajno društvo i osnovano. Prividno se možda čini da pobjeđuju, ali kako kaže mudra izreka. na kraju bitke se mrtvi broje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.