Detalji pokolja u Njemačkoj: Napadač je ekstremist, neke od žrtava su Kurdi

Sinoć je u njemačkom gradu Hanauu na dvije lokacije ubijeno devet osoba. Napadač je pobjegao, ali je uskoro pronađen mrtav u stanu. Kraj njega je pronađeno tijelo još jedne osobe.

Ukupno je, dakle, 11 mrtvih: devet žrtava u dva nargila-bara, napadač koji je izvršio samoubojstvo te još jedna mrtva osoba u napadačevu stanu, prenosi Index.hr.

U stanu napadača koji je, kako piše Bild, identificiran kao Tobias R., pronađeno je oproštajno pismo. Pismo je, piše Bild, prilično konfuzno. No u njemu su očiti ekstremno desni politički stavovi koje je napadač imao.

Također, spominje se i snimka koju je napadač navodno objavio na internetu prije nekoliko dana, a na kojoj iznosi teoriju zavjere o zlostavljanju djece u SAD-u. No autentičnost te snimke još nije potvrđena.

Neke od žrtava su Kurdi

Još ranije je objavljeno kako je napadač njemački državljanin. U njegovom BMW-u pronađeni su časopisi o municiji i pištoljima, a imao je i dozvolu za lovačko oružje.

Slučajno ili ne, neke od žrtava su Kurdi.

Ipak, riječ je o prvim informacijama. Tijekom dana trebalo bi biti poznato više informacija kao i motiv koji je muškarca natjerao na ovaj čin. Nije poznato ni koliko napadač ima godina, a ostaje nepoznanica ni čije je tijelo pronađeno u stanu u kojem se napadač ubio.

Nema naznaka da su umiješani i drugi osumnjičeni, objavila je policija na Twitteru još ranije. Istraga je još uvijek u tijeku.

Podsjetimo, napad je počeo oko 10 sati navečer. Prema pisanju Bilda, prvo je ispred nargila-bara Midnight ubijeno troje ljudi dok je jedna osoba ranjena. Potom se napadač odvezao u četvrt Kesselstadt, ondje upao u drugi bar istog tipa Arena i ubio još petero te ranio četvero ljudi. Naknadno je od posljedica ranjavanja umrla jedna osoba čime se broj ubijenih popeo na devet.

Pokolj u Njemačkoj: Napadač pronađen mrtav nakon što je pobio 9 osoba

(www.jabuka.tv)