Nikolina Vukoja zvucima flaute impresionirala publiku u Širokom Brijegu

U utorak u večernjim satima u prepunoj Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg Nikolina Vukoja održala je novi solistički koncert.

Koncert je započeo u 19 sati i jedan je u nizu koncerata koje mlada širokobriješka glazbenica organizira u okviru svojega poslijediplomskoga specijalističkoga studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Flautistica Nikolina Vukoja nastupila je uz glasovirsku pratnju umjetničkoga suradnika Domagoja Guščića, a na programu su bile skladbe Franka Martina, Pyotra Ilyicha Tchaikovskoga, Božidara Kunca i Lowella Liebermanna.

Djela Kunca i Liebermanna odabrana su u dogovoru s profesoricom koja je moj mentor na poslijediplomskom specijalističkom studiju. U ponedjeljak 27. studenoga 2017. godine u Zagrebu, u sklopu poslijediplomskoga studija, moram održati predavanje na kojem će biti detaljno analizirana i predstavljena djela tih dvaju autora. Djela Martina i Tchaikovskoga zapravo su djela koja sam odabrala sama prema svom osobnom ukusu, djela koja odgovaraju mom karakteru i kojima najviše mogu pokazati svoje unutarnje osjećaje, odnosno talent”, objasnila je za portal Jabuka.tv Nikolina Vukoja odabir autora i njihovih skladbi.

Flautistica Nikolina Vukoja svirala je uz glasovirsku pratnju Domagoja Guščića

Kao i obično, nakon održanoga koncerta ovoj glazbenici iz Širokoga Brijega osjećaji su bili pomiješani.

“Osjećaj je poseban, ispunjen emocijama koje su dodatno rasle uz potporu domaće publike. Svaki koncert, tj. svaki izlazak pred publiku za mene znači osjećaje koji su kombinacija ushićenja, treme i težnje ka što boljoj izvedbi naučenih kompozicija, ali poslije koncerta se javi i jedan osjećaj iscrpljenosti. Uvijek nadjačaju osjećaji sreće i zadovoljstva, što se dogodilo i večeras. Zahvaljujem se svima na dolasku i podršci!”, istaknula je mlada širokobriješka flautistica za portal Jabuka.tv.

Podsjetimo, Nikolina Vukoja i u travnju je – s različitim djelima na programu – održala solistički koncert u Franjevačkoj galeriji, kada je oduševila nazočnu publiku koja je galerijski prostor ispunila do posljednjega mjesta.

>> Pročitajte i: Pozitivna priča: Nikolina Vukoja – glazbenica koja je pregazila trnje na putu do uspjeha

Nikolina Vukoja (Split, 1992.) glazbeno obrazovanje započela je u Glazbenoj školi Široki Brijeg. Nakon završenoga prvoga razreda srednje glazbene škole, zbog želje za proširivanjem svojega znanja, odlazi u Zagreb, gdje školovanje nastavlja u Glazbenoj školi Pavla Markovca. Godine 2011. upisuje Akademiju za glasbo u Ljubljani – smjer flauta, gdje je 2016. diplomirala u klasi prof. Karoline Šantl Zupan te kod koje se trenutno nalazi na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Svoj talent, znanje i umijeće svjedočila je na brojnim koncertima kao solistica, članica raznih komornih sastava, puhačkoga i simfonijskoga orkestra diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske, Njemačke, Belgije. Usavršavala se kod uglednih flautista i pedagoga kao što su: Laura Levai – Askin, Ana Domančić – Krstulović, Renata Penezić, Tamara Coha – Mandić, Lucia Rizzello, Matej Zupan, Karolina Šantl – Zupan, Dejan Gavrić, Stephanie Winker.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.