Nijemci su se “zaletjeli” sa Sosom, cijela priča marketinški potez?

Slučaj Borne Sose i njegov pokušaj prelaska u njemačku nogometnu reprezentaciju mogao bi neslavno završiti.

Naime, prema novim pravilima FIFA-e naturalizirani nogometaši smiju nastupati za seniorsku vrstu svoje nove zemlje samo ako su u posljednjem nastupu za mladu momčad matične zemlje bili mlađi od 21. godine, a Sosa je posljednji put dres mladih Vatrenih nosio u jesen 2020. i tada je imao 22 godine.

Bivši lijevi bek Dinama, koji je skupio 56 nastupa za mlade hrvatske reprezentacije, zadnji je put nastupio za U-21 selekciju 12. studenoga u gostima u Škotskoj, a imao je tog dana 22 godine, devet mjeseci i 22 dana.

Nijemci su, pretpostavka je, znali u što se upuštaju, pa valjda imaju nekog aduta u rukavu, ali po gotovo svim tumačenjima spotskih pravnika teško će im proći zahtjev da krovna nogometna tijela odobre prelazak Sose.

Imat će sjednicu u srijedu na kojoj će Sosa biti jedna od točki dnevnog reda. Potom će objaviti priopćenje u kojem će konstatirati kako taj igrač ne ispunjava uvjete da bi stekao pravo igranja za Njemačku i time će zatvoriti priču koja se provlači po medijima, rekao je za Sportske novosti hrvatski menadžer iz Njemačke Franjo Vranjković.

Vranjković, kojemu je, kako kaže, to u povjerenju rekao prijatelj Joerg Englisch, šef pravne službe DFB-a, smatra da je cijela priča odličan marketinški potez Sose i njegovog menadžera.

Sa strane njegovih menadžera to je bio odličan marketinški potez. Digli su mu rejting na tržištu. Njemu je najvažnije napraviti transfer u Englesku. Da bi napravio transfer, kako Velika Britanija više nije u Europskoj uniji, mora biti hrvatski A reprezentativac. Zato se žurio da ga Dalić pozove, a onda uzeo njemačko državljanstvo. Engleska ima pravilo da igrači iz devet država stare Europe, među kojima je i Njemačka, mogu doći u Premiership čak i ako nisu reprezentativci. Očito mu reprezentacija nije bila prioritet, rekao je Vranjković.

HNS o Sosi: Ne sumnjamo da će FIFA donijeti odluku sukladnu svim važećim propisima

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Sve ok, sve razumijem i poslovne odluke i njegove namjere ali mi nije jasno zašto je morao izbrisati svaku sliku sa društvenih mreža na kojima je u hrvatskom dresu

  • Imas osiguranu egzistenciju vec..a opet malo..daj jos…prodo bi oca ako moze ..ko sto je prodao ono sto je bio..samo eto nije jos unovcio…e moji ljudi di vam je dostojanstvo prodali bi sve se za ljudske skude…imaju sve a nemaju nista..nevide pored svoji ociju…tuzno!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.