Nijemci šire svoje kapacitete u BiH

Renomiranja njemačka kompanija iz sektora autoindustrije Selzer, koja je prošle godine započela svoje poslovanje u Rajlovcu, širi svoje kapacitete.

Nakon što je prošle godine završila svoj prvi objekt, započela je izgradnju drugog a u planu je i treći, najavio je načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić

Dugo vremena i uloženog truda trebalo je da se stekne povjerenje njemačkih kompanija iz oblasti autoindustrije za izgradnju njihovih proizvodnih pogona u okviru industrijske zone Rajlovac. Nakon što su u proteklim godinama izgrađeni pogoni za potrebe kompanije Veritas u kojima je zaposleno blizu 400 radnika, u prošloj godini na lokalitet Rajlovca stigla je i renomirana njemačka kompanija Selzer, kazao je Efendić, prenosi BiznisInfo.

On je naveo kako je izgradnja njihovog prvog objekta površine 5.000 m2 završena u kolovozu 2020. godine, a nedavno je započela izgradnja drugog objekta istog kapaciteta dok se uvelike vrše pripreme za izgradnju i trećeg objekta na površini od 10.000 četvornih metara.

Dugo vremena i uloženog truda trebalo je da se stekne povjerenje njemačkih kompanija iz oblasti autoindustrije za…

Objavljuje Semir EfendićČetvrtak, 18. veljače 2021.

Posebno je ohrabrujuća činjenica da se pojavljuju i nove kompanije iz oblasti autoindustrije zainteresirane za stacioniranje svojih kapaciteta na ovom lokalitetu, a poučeni dobrim iskustvom kompanija koje već djeluju, poručio je Efendić.

On je naveo kako je u proteklim godinama izvršena rekonstrukcija Rajlovačke ceste kao i njezinih krakova kroz industrijsku zonu, a tome je prethodila zamjena stare i dotrajale vodovodne mreže.

Pored toga Elektroprijenos BiH je izgradio novu trafostanicu čime je osigurano stabilnu opskrbu električnom energijom industrijske zone Rajlovac.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.