Nije postignut dogovor o reformi Izbornog zakona BiH

Na pregovorima koji su danas održani u Sarajevu između predstavnika parlamentarnih stranaka iz FBiH i međunarodne zajednice o reformi Izbornog zakona BiH nije postignut dogovor.

Nakon sastanka novinarima je rečeno da nisu usvojeni nikakvi zaključci. Najavljeno je da će pregovori biti nastavljeni uz podršku Europske unije i SAD.

Sastanku su prisustvovali specijalni predstavnik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark, uime SDA Šefik Džaferović, HDZ-a Borjana Krišto, SBB-a Damir Arnaut, DF-a Damir Bećirović, te SDP-a Damir Mašić.

(Fena) 

7 komentara

 • Baš čudno…Bošnjaci bi da pored svojih prestavnika biraju i hrvatima prestavnike u Domu naroda i člana presjedništva iz reda hrv,naroda i naravno onda oni sa njima upravljaju.To bi bio završni udarac za nestanak hrvata katolika iz Federacije kao što nas nema ni u RS-oj…Komšić neka dobije 50 posto glasova hrvata na izborima i može biti legitimni prestavnik.Sa 100-500 glasova nekih hrvata koji neznaju što su i tko su ne može…To je i pticama na grani jasno,ali bošnjacima očito nije…

 • Ive moja jasnije je to njima nego tebi zato to i rade samo da te podsjetim da je izmijenjen
  zakon i promijenjena je samo jedna riječ umjesto predstavnik hrvatskog naroda sad stoji
  pripadnik hrvatskog naroda. To je napravila alijansa za vrijeme svog mandata. Predstavnik znači
  da su ga hrvati većinom izabrali i on predstavlja taj narod dok pripadnik znači nek je samo hrvat
  i nije bitno tko ga je izabrao. Vidi od kada je to njima jasno, a podsjeti se tko je činio alijansu

  • Isto kao u novom Zakonu pio mio umjesto mirovinski staž zamijenili staza osiguranja,pa sada branitelji ne mogu vojsku koristiti u mirovinski staž,jer je to sad poseban staž.

 • Bošnjacima jasno sto njima odgovara ali Hrvati treba da biraju svog predstavnika i da imaju svoj entitet i ni manje ni više prava od Bošnjaka,ako toga nema nema ničega.

 • Sve to je tako. Očito se vidi da nam je bolje odkad je Dobročinitelj na vlasti. Predstavnik i pripadnik i pošten i kršten i tako dalje. Pa bez njega nebi ni akciza imali a kamoli nešto drugo. Hvala Mu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.