Ni Vlada neće hotel Ero

Federalni zavod mirovinsko-invalidskog osiguranja (MIO) od prodaje nekoliko objekata u BiH bi mogao zaraditi više od 34 milijuna KM, međutim, prodaja nikako krenuti.

Zastoj je kod prodaje hotela “Ero” u Mostaru, nedovršenog doma umirovljenika u Bihaću, kao i uništenog umirovljeničkog doma u Sarajevu, u naselju Nedžarići.

Zavod MIO, izvan naše zemlje, prema riječima Tomislava Kvesića, samostalnog stručnog suradnika Ureda za informiranje Zavoda MIO, potražuje vlasnički udio u objektu Sirena, odmaralištu u Podgori koje je u funkciji, piše Faktor.ba.

”Hotel ‘Ero’ je ponuđen Vladi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ). Oni su, koliko mi je poznato, napravili komisiju koja će se baviti tim pitanjem. Inače, ovaj hotel je prvobitno procijenjen na 24 milijuna KM. Nitko se nije javio, pa smo smanjili cijenu za deset posto, pa se ni po toj cijeni nitko nije javio. Potom smo išli na izravnu pogodbu, ali ni tu nismo imali kupca. Sada je ta cijena nekih 14 milijuna KM. Za objekte u Bihaću i Sarajevu nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi i zato još nema prodaje”, rekao je Kvesić.

Objašnjava da je procijenjena vrijednost objekta u Sarajevu 13.366.398 KM, a u Bihaću 7.511.744 KM.

”Izvan BiH Federalni zavod dokazuje vlasnički udio u objektu Sirena u Podgori, u Hrvatskoj. Postupci dokazivanja vlasništva na sudovima su u tijeku. Zavod MIO nastoji sudskim putem dokazati i uknjižiti 37 posto vlasništva tog objekta. Taj objekt je radničko odmaralište sagrađeno prije rata i gdje ima više vlasnika. Urađene su neke adaptacije, a mi se sporimo oko vlasništva. Po uknjižbama, mi smo najveći vlasnici. Sve je to dosta komplicirano”, objašnjava Kvesić.

(Faktor.ba)

Komentiraj: