Nezavisni sindikat HP Mostar održao jednosatni štrajk upozorenja

Članovi Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar u srijedu su održali jednosatni štrajk upozorenja zbog, kako su naveli, malih plaća, nedostatka djelatnika u “proizvodnim sektorima” i slabe organizacije posla.

Osnovni razlog našeg okupljanja su male plaće koje su iste već godinama. Moja godišnja neto plaća s 26 godina staža za 2018. godinu iznosila je 10.374 maraka. Drugi razlog je sve veći pritisak na djelatnike od strane nadređenih na pojedinim radnim mjestima, kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar Tomislav Erić.

Erić je dodao kako je veliki problem nedostatak djelatnika u “proizvodnim sektorima” i slaba organizacija posla koja proizlazi iz manjka djelatnika.

Poručio je kako je Nezavisni sindikat djelatnika HP Mostar legalan jer ima uredno rješenje Uprave o registraciji sindikata pa je, stoga, i štrajk legalan.

Iz Uprave HP-a Mostar ranije su priopćili kako su nerealni zahtjevi ovog sindikata za linearnim povećanjem svih plaća za 20 i 30 posto.

U priopćenju Uprave navedeno je da je Nezavisni sindikat djelatnika HP-a Mostar (jedan od dva postojeća sindikata HP-a Mostar) nereprezentativan te da su čelni ljudi HP-a Mostar u razgovorima s predstavnicima reprezentativnog Sindikata Hrvatske pošte Mostar uvijek dolazili do rješenja prihvatljivih za obje strane.

Reakcija: “HP Mostar plaće, sve naknade i troškove u cijelosti isplaćuje, uvode se i dodatna osiguranja za radnike”

(Fena/FOTO: Pogled.ba)


7 komentara

 • Sto hoce ovi tko lose im. Puno rade slomise se. Cast postarima ovo ostalo nista. Ispijaju kave do 10.00 h i onda bjez kuci. Postari i ovi na salterima rade a ovi ostali nista. Sve kuci podlati. Samo trosak firmi.

  • Tako je , budu malo ujutro i odoše kući odmarati ili radit oko kuće ili u kavanu,u radno vrijeme.Da se bar sakriju u kuću.
   Svaka čast poštarima i radnicima na pultu.

 • Pojele vas tehnologije. Ja ne pamtim kada sam zadnji put bio u pošti. Dobiješ račun mailom i platiš preko m-bankinga. Nema provizije

 • Pošta u moje selo dolazi samo subotom i još poštaru ko loše…većina bi nas se rado mijenjala za poslove s vama…niste vi nikad radili u privatnika…

 • Ne bi mnogim ni sa fabusovim fakultetom trebala biti viša plaća od 1000 KM ,ta nemaju ni škole ni znanja.
  Preko veze vas primili i nepotizmom na državni posao
  a mnogi sa redovno završenim fakultetom,zbog vas,otišli put Njemačke i dalje.

 • Kakva pošta i ono im auto sto užasno radi bez ručne kočnice takav i grad, samo Miro imam novoga Audija.I neka treba nama tako, to nam je borba naša dala.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.