Društvenim mrežama kruži hit video: Grabar-Kitarović i Škoro čitaju Pipi Dugu Čarapu

Društvenim mrežama kruži video na kojem predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović čita ulomak iz dječje knjige Pipi Duga Čarapa švedske spisateljice Astrid Lindgren. Osim nje, Pipi Dugu Čarapu čitao je i – Miroslav Škoro.

U travnju ove godine nastao je video u kojem predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u svom uredu na Pantovčaku čita Pipi Dugu Čarapu, prenosi Dnevnik.hr.

Na samom početku tog videa Predsjednica kaže da se s veseljem odazvala molbi Martine Mihalić, nastavnice hrvatskog jezika koja predaje u Švedskoj, da pročita ulomak iz knjige Pipi Duga Čarapa koja je, kaže predsjednica, ”godinama dio djetinjstva djece diljem svijeta koja uživaju u opisima veselih avantura te neobične djevojčice”.

Predsjednica zatim nastavlja s usporedbom Astrid Lindgren, autorice Pipi Duge Čarape, i Ivane Brlić Mažuranić čije djelo Čudnovate zgode šegrta Hlapića čije priče, kaže, često čita s učenicima osnovnih škola. Pozvala je djecu da s roditeljima čitaju knjige Ivane Brlić Mažuranih, ali i drugih autora, i to na glas kako bi ”slušali naše lijepe hrvatske riječi i prepoznali bogatstvo hrvatskog jezika”.

Kako izgleda kada Predsjednica RH izražajno čita dječju knjigu, pogledajte u videu ispod.

Hrvatska predsjednica nije jedina koja je rado odgovorila na molbu Martine Mihalić, već je to učinio i – Miroslav Škoro. On je, dok je čitao Pipi Dugu Čarapu, u krilu čak držao i psa.

(www.jabuka.tv)


18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.