Nezapamćena drama u Splitu završila tragedijom: Muškarac se raznio bombom

“Sad ću se raznit u autu”, posljednje su riječi mobitelom upućene prijatelju, Splićanina T. K. smrtno stradalog u eksploziji dviju bombi, koje je aktivirao u utorak oko 19.45 sati na plaži Obojena svjetlost, na splitskom Kašteletu.

U pravoj drami koja se odvijala u utorak od 17.30 sati pa sve do kobne eksplozije, policijski službenici su na sve moguće načine pokušali odgovoriti, očigledno rastrojenog muškaraca da počini suicid.

Drama koja je završila tragično započela je oko 17.30 sati kada se T.K. mobitelom javio u PU splitsko-dalmatinsku i kazao gdje se nalazi te da ima bombe, i uputio je molbu da sa splitske plaži udalje ljude, jer da on ne želi da itko strada.

Na Kaštelet su odmah upućene policijske snage i to interventna i specijalna policija, kao i policijski pregovarač, koji je imao zadatak odgovoriti T.K.-a od samoubojstva.

Cijeli predio Meja oko Meštrovićeva šetališta blokirala je policija i nitko nije mogao “primirisati” mjestu događaja. Vozilima policije i Hitne pomoći sve je bilo blokirano, dok se uz more odvijala prava drama.

Kupači na Obojenoj, koji su bili u neposrednoj blizini T. K.-a uz pomoć policije “prebačeni” su preko zida na sigurno, odnosno na stranu unutar Vile Dalmacije. Tek, kada na području Obojene nije više bilo civila krenulo se u razgovore sa T. K.-om, piše Slobodna Dalmacija.

Policijski pregovarač i jedan T. K.-ov prijatelj nagovarali su ga da odloži bombe, pa čak i da ih baci daleko od sebe i da se preda, kako bi mogli razgovarati, uvjeravajući ga da će sve biti u redu i da će se sve riješiti, očigledno pokušavajući “udobrovoljiti” T.K.-a da odustane od pogibeljnog čina.

– Bilo je strašno, svi smo se prepali. Taj čovjek je niotkud došao automobilom, izišao iz njega i počeo vikati da ima bombu i da se udaljimo. Isto tako je vikao kako je država u k…. i da ništa ne valja. Vikao je i da će baciti bombu, ako tko dođe blizu njega.

Bio je proćelav i u srednjim godinama. Cijelo vrijeme je stajao pokraj svog automobila i pokazivao osigurač koji je izvadio iz bombe – kazuje nam stanovnica Meja (željela je ostati anonimna) koja se kupala na Obojenoj i bila neposredni svjedok događanja, dok nije došla policija.

Ubrzo, po dolasku policije započela je “evakuacija” svih koji su mogli biti ugroženi.

– Policajci, svaka im čast pomogli su nam da se popenjemo preko zida i dođemo sa strane Vile Dalmacije. Jasno je da smo se prepali, pa bilo je tu i male djece, tko zna što se moglo dogoditi – kazuje naša sugovornica.

Dolaskom policije odmah se prišlo pregovaranju s T. K.-om.

S obronaka Obojene mogao se vidjeti T. K. i policajac koji ga je pokušavao odgovoriti od suludog čina. Također se kontaktiralo i preko mobitela s T. K.-om te mu je tijekom razgovora opetovano ponavljano da spusti bombu i da se vrati kući.

No, nikakvo nagovaranje nije moglo T. K.-a odgovoriti od njegovog nauma. U jednom trenutku, kako neslužbeno doznajemo, popeo se gotovo do vrha uzbrdice Obojene, obavio razgovor s policijskim pregovaračem i prijateljem koji je gotovo cijelo vrijeme bio na mobitelu.

Po završetku razgovora T. K. se okrenuo, vratio u svoj automobil, zapalio cigaretu, zahvalio prijatelju na svemu što je učinio za njega i prekinuo vezu. Nakon toga čule su se dvije eksplozije.

Po detonacijama eksplozija teško je bilo povjerovati da je T. K. preživio. No, zbog sumnje da u automobilu ima još nekoliko eksplozivnih naprava splitski specijalci su uz zaštitu policijskih štitova prilazili automobilu. Dolaskom do automobila mogli su, nažalost, samo konstatirati čovjekovu smrt.

Nakon utvrđivanja smrti, vozilu su pristupili pirotehničari PU SD, kako bi pregledali automobil te uklonili ostale moguće eksplozivne naprave.

 

(www.jabuka.tv)


1 komentar

 • Eto u što su nam pretvorili Hrvatsku ratni profiteri, komunjare, čačićevci, račanovci, jacini kokošari i Milanovićevi boljševici. Bogatu i prosperitetnu Hrvatsku koja je pobijedila u ratu i pripadala pobjedničkom narodu-svi ti profiteri, kokošari, muljatori, smutljivci, komunjare i boljševici skupa sa lažnim domoljubima i bijednim feudalnim kapitalistima ,pretvorili su u zemlju očaja i beznađa. Sve zahvačjujuči neratnoj, profiterskoj i anacuionalnoj Hrvatskoj koji čine sve da rasture Hrvatsku i da narod dovedu do tog da glasno zavapi -pa zar je ovo Hrvatska za koju smo se krvlju izborili=?
  Tragedija hrvatskog naroda več punih 17 godina ,zapravo od smrti pravpg hrvatskog heroja ministra Obrane Gojka Šuška i nakon njega F Tuđmana , dolaze na čelo Hrvatske antihrvati, mrzitelji Hrvatske, mrzitelji svega što miriše na nacionalno, domoljubno, i katoličko.
  Tih, bjednika, kokošara, smutljivaca i kokošara(uglavnom članova bivše KPH, KPJ) nigdi nije bilo dok se stvarala Hrvatska i donosile ključne i sudbonosne odluke za opstanak i opstoj države Hrvatske.
  Ta neratna, komunjarska, profitersko menagerska Hrvatska pokupovala je privatizacijom bivših direktora , članova općinskih komiteta i članova partije sve što je u Hrvatskoj vrijedilo za male novce i uglavnom kriminalnim načinom.
  Ta neratna, profiterska i anacionalna bandam,koja se lažno kitila časnim imenom Hrvata , u miru i u sumnjivim tranzicijskim i privatizacijskim vremenima do nogu je potukla pobjedničku , ratnu i domoljubnu Hrvatsku , koja se nije znala nositi s njima na bojnoom polju bijelih birokrata i kancelarijskih štakora koji su znali sve zakvačice i zakonske rupe kako bi sebi prisvojili sve ono što je do jučer bilo zajedničko i društveno. Nacionalna, i ratna Hrvatska nije se mogla nositi sa birokratima koji su cijelo vrime rata bili u mišjim rupama i strpljivo pripremali zakone kojim će od ratne i pobjedničke Hrvatske preuzeti sve poluge vlasti u svoje muljatorske ruke. To su uspješno odradili, vidi se to po zadnjih 17-18 godina. U njihovim prljavim tehno menagerskim rukama i dušama nalazi se sve ono vrijedno za što se hrvatski narod stolječima borio. Oni su stvarni pobjednici Oslobodilačkog rata u Hrvatskoj 91-96 godine.Sve su podvrgli sebi jer su kao pripadnici jugoslavenske partije godinanma znali kako legalno krasti i ujkrasti a da je sve po zakonu. Ta komunistička i ljudska bijeda zaslužna je što se danas ubuijaju ovi ljudi , diljem domovine Hrvatske. Taj ljudski ološ i šljam bez imalo duše i bez tračaka grizodušja prisvaja i krade sve ono što nije njihovo bilo. Primjer Agrokora zorno svjedoči da se u Hrvatskoj zadnjih 17 godina kralo i lagalo de besmisla. Tajkuni, propalice i lnjihova nezasitna siritinjska(djetinjstva) pohlepa, ne mogu se objasniti nikakvim racionalnim i logičnim objašnjenjem. Sad je vrime da se to klupko zla nakon skoro 20 godina napokon počne odmotavati i da se u Hrvatskoj stvari idučih pet godina poslože onako kako treba. Da se konačno znaju računi i da se radnik pošteno plati za svoj posao. To vrime u Hrvatskoj neumitno mora doći i poslodavci kokošari bankari lupeži p prevaranti više neće moći mšetariti i kokošariti do mile volje a da im nitko ništa ne može. 5Ta vrimena polako ali sigurno i u ovoj i ovakvoj Hrvatskoj prolaze i vrijeme je za neka nova poštenija pravila igre.
  Premijer Plenković ima povijesnu prigodu da stvari istjera na čistac i da se napokon ratna I POBJEDNIČKA Hrvatska nakon 17-18 godina lutanaj i poniženja ,ponovno nađe na pobjedničkoj strani. Na strani pravde , poštene, PONOSNE HRVATSKE U KOJOJ ĆE HRVATSKI RADNIK I SVAKI HRVATSKI ORJENTIRANI ČOVJEK MOĆI ŽIVJETI ŽIVOTOM DOSTOJNA čovjeka

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.