New York Times se raspisao o Konstrakti

O ovogodišnjoj srpskoj predstavnici na Eurosongu Konstrakti raspisao se i ugledni The New York Times, koji joj je posvetio cijeli tekst naslova “Meghan Markle došla je na eurovizijsku pozornicu. Otprilike”.

Možda i najčudniji nastup večeri, srpska predstavnica Konstrakta zauzela je pozornicu kako bi izvela svoju pjesmu In corpore sano. Tehnički, to jest pjesma, ali više predstavlja umjetnički performans, piše u tekstu.

Konstrakta tijekom cijele pjesme sjedi i najveći dio vremena pere ruke u lavoru, dok četvero njenih pratećih vokala uvija ručnike oko svojih ruku.

Ako vam to zvuči čudno, pričekajte da čujete stihove. Koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle? Nekoliko sekundi nakon, Konstrakta odgovara: Mislim da je u pitanju duboka hidratacija.

Konstrakta je posljednji projekt Ane Đurić, arhitektice i pjevačice koja je svirala u nekoliko bendova, uključujući i u jednom koji je nastupao kao predgrupa na koncertu Amy Winehouse u Beogradu.

Njezina pjesma kritizira društvo koje stavlja veliki pritisak na žene, ali i način na koji vladajući tretiraju umjetnike i glazbenike. Na kraju pjesme Konstrakta pjeva: Bože zdravlja i nemam knjižicu, napisali su.

Znate li zašto Konstrakta pere ruke na Eurosongu?

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.