New York Times kupio jednu od najpopularnijih igara

The New York Times kupio je Wordle, igru pogađanja riječi koja je u posljednje vrijeme postala izuzetno popularna.

Kako je objavio sam NYT, kupnja Wordlea samo je jedan u nizu poteza Timesa koji do 2025. želi imati 10 milijuna pretplatnika na svoje digitalno izdanje.

Iako se točan iznos za koji je NYT kupio Wordle nije poznat, radi se o iznosu od “sedam znamenaka”, odnosno negdje između jednog i 10 milijuna dolara. Times navodi da se radi o iznosu u “nižem području” tog raspona. Iz Wordlea su poručili da će igra “zasad ostati besplatna za sve nove i postojeće igrače”.

Cilj igre Wordle je pogoditi riječ od pet slova u šest pokušaja. Ako pogodite pravo slovo na pravom mjestu, pločica postaje zelena. Ako je pravo slovo na krivom mjestu, dobivate žuto. Siva znači da slovo uopće nije u riječi.

Igru ne treba skidati, dovoljno ju je samo otvoriti u internetskom pregledniku. Također korisnicima je zanimljivo i to što dobivaju samo jednu zagonetku dnevno. Nakon što pogode riječ, drugu dobivaju tek iza ponoći.

Iako Wordle postoji gotovo godinu dana, tek je nedavno postala hit. Josh Wardle, programer iz New Yorka, dizajnirao je igru za sebe i svog partnera. Do sredine siječnja igra je imala oko dva milijuna igrača.

Za razliku od mnogih internetskih igara, Wordle se može igrati samo jednom dnevno pa nije moguće “zaraziti” se njome i gubiti pretjerano puno vremena.

Jednostavna igra riječima postala viralna senzacija

(www.jabuka.tv | Foto: Shutterstock)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.