Nevrijeme u Slavoniji: Razbijeni auti, razbacan oltar, padao led – Jabuka.tv

Nevrijeme u Slavoniji: Razbijeni auti, razbacan oltar, padao led

Snažna oluja zahvatila je Suhopolje u subotu oko 17 sati, padao je led veličine kovanice od pet kuna. Koliko je jak vjetar puhao, svjedoči i prizor iz Vukovarske ulice gdje je oluja srušila drvo, a ono je palo na kabel od struje. Kabel je završio na zemlji, i to tako da – potpuno leži na zemlji, prelazi i preko krova automobila te visi preko ograde obližnje obiteljske kuće! Kako je to izgledalo, zorno svjedoči video koji je na službenoj Facebook stranici objavila Virovitičko-podravska županija.

Vlasnik kaže da ima struje, čuje se na videu.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i ledom zahvatio je tijekom poslijepodneva u subotu dio Požeštine. Najgore je bilo na području grada Pleternice gdje je vjetar nosio krovove i crjepove s kuća koji su oštetili automobile. Vjetar je lomio drveće i elektro kablove.

U Svetištu Gospe od Suza razbacao je oltar i stolice s euharistijskog prostora.

Pogodilo nas je olujno nevrijeme i nanijelo štete na infrastrukturi i objektima. Ima počupanih i srušenih stabala na prometnicima i javnim površinama, u ulici Fra Kaje Adžića isključena je električna energija zbog pada stabla preko prometnice i oštećenja EE mreže. Nevrijeme je oštetilo krovove na brojnim objektima i sl. Prošla sam teren, ljudi uklanjaju štetu koja im je nastala, a sve naše službe su na terenu, navela je na Facebook statusu gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, piše Vecernji.hr.

Nevrijeme koje je popodne zahvatilo Slavoniju ostavilo je traga i na poljoprivrednim kulturama te u voćnjacima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.