Nevjerojatno: Ispod ruševina u Turskoj spašena dvoipolgodišnja djevojčica

Pripadnici spasilačkih ekipa su 24 sata nakon razornog potresa koji je pogodio tursku istočnu provinciju Elazig, ispod ruševina spasili dvoipogodišnju djevojčicu.

Spasilačke ekipe su u jednom trenutku čuli glas koji je dolazio ispod ruševina srušene zgrade u četvrti Mustafa Paša. Ubrzo su uspostavili kontakt sa ženskom osobom koja im je kazala da se s njom ispod ruševina nalazi i dijete, javlja Anadolija.

Žena je uplakanim glasom dozivala u pomoć, govoreći kako više ne mogu izdržati ispod ruševina.

Spasilačke ekipe su potom uložile ogromne napore te na kraju iskopali tunel i uspjeli doći do mjesta gdje su se nalazili i djevojčicu izvući na sigurno i prebaciti u bolnicu. Pripadnici spasilačke čine sve napore kako bi spasili i majku.

Direkcija za upravljanje izanrednim situacijama Turske (AFAD) je priopćila da je broj poginulih u potresu koji je u petak pogodio grad Elazig, na istoku Turske, porastao na 29. Nakon snažnog potresa lječnicima se za pomoć obratilo 1.466 osoba.

Prema najnovijim podacima, u potresu su urušene ukupno 72 zgrade, 514 su pretrpjele ogromnu, a 409 manju štetu.

U središnjim dijelovima Elaziga i dalje traje potraga i akcija spašavanja za preživjelima, prenosi Fena.

Epicentar potresa jačine 6,8 stupnjeva po Richteru je registriran u petak u 20:55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom. Potres se osjetio i u okolnim gradovima Adana, Hatay i Osmaniye, te na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.

Jak potres pogodio Tursku: Ima mrtvih, urušile se zgrade

TV program prekinut nakon razornog potresa u Turskoj

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.