Nevjerojatna priča hrvača koji je u borbu za broncu pobijedio Hrvata: Šef saveza mu šipkom razbio glavu

29-godišnji hrvač porijeklom iz Gruzije Zurab Datunašvili pobijedio je hrvatskog hrvača Ivana Hukleka sa 6:1 i Srbiji donio brončanu medalju u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kg.

Nakon osvajanja medalje, srpski mediji donijeli su nevjerojatnu priču o tome kako je Datunašvili postao njihov reprezentativac.

U reprezentaciju Srbije došao je u veljači 2020., a već 2021. osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu te stekao uvjete za sudjelovanje na Olimpijskim igrama, podsjeća Nova.rs.

Gruziju je napustio nakon nevjerojatnog incidenta u siječnju 2019., kad se u finalu prvenstva Gruzije borio protiv višestrukog europskog i svjetskog prvaka Roberta Koblijašvilija.

U toj borbi suci su presudili u korist Koblijašvilija, što je dovelo do velikih prosvjeda i gužve u dvorani.

Sve je kulminiralo kad je Gega Gegešidze, predsjednik hrvačkog saveza Gruzije, uletio u masu i udario Datunašvilija šipkom u glavu, nakon čega je hrvač krvave glave napustio dvoranu.

Predsjednik saveza uhićen je, ali i pušten uz novčanu kaznu, a Datunašvili je odlučio da nakon toga više nikad neće nastupati za Gruziju.

Nakon incidenta u Gruziji, razgovarao sam sa Mihailom Kadžajom, još jednim gruzijskim hrvačem koji nastupa za Srbiju. Rekao sam mu da želim napustiti Gruziju, a on me je spojio s predsjednikom srpskog hrvačkog saveza Željkom Trajkovićem, i tako sam stigao u Srbiju, priča Datunašvili.

Gruzijac je tako osvojio ne samo olimpijsku medalju, već i izdašnu nagradu od 50 tisuća eura koliko srpska država daje nositeljima brončane medalje. Srebrni dobivaju 60, a zlatni sportaši 70 tisuća eura.

Ivan Huklek ostao bez olimpijske bronce u hrvanju, medalja ide u Srbiju

(www.jabuka.tv | Foto: EPA)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.