Netflix premašio 200 milijuna pretplatnika, pogledajte koliko su uprihodili – Jabuka.tv

Netflix premašio 200 milijuna pretplatnika, pogledajte koliko su uprihodili

Američki medijski div Netflix izvijestio je da je na kraju 2020. godine premašio 200 milijuna pretplatnika i povećao prihode za petinu u četvrtom tromjesečju budući da je velik broj ljudi u pandemiji kratio vrijeme pred ekranima.

Samo od listopada do prosinca Netflix je upisao 8.5 milijuna novih klijenata koji plaćaju streaming zahvaljujući odličnom odjeku serija Damin gambit i Bridgerton, novoj sezoni Krune i filma The Midnight Sky.

Time se broj pretplatnika pionira streaminga na kraju 2020. popeo na 203.7 milijuna, u čemu su važnu ulogu odigrale i mjere zaključavanja zbog pandemije koronavirusa, koje su ljude zadržale kod kuće i prikovale ih za ekrane.

Netflix želi još više proširiti bazu pretplatnika u 2021., ali ni konkurencija ne sjedi prekriženih ruku – Walt Disney je u prosincu 2020. predstavio novi program Disney +, a Warner Brosov AT&T planira od ove godine sve filmove slati ravno na kanal HBO Max i u kino dvorane.

Veliki rast streaminga zabavnih programa naveo je naše konkurente poput Disneya, WarnerMedije i Discoveryja da nam pokušaju konkurirati uvođenjem novina, naveo je Netflix u priopćenju.

To je djelomično razlog zašto smo tako brzo reagirali, objašnjavaju u Netflixu, ukazujući na nove naslove i širenje poslovanja na više zemalja.

Procjenjuju da će u prva tri mjeseca ove godine upisati šest milijuna novih pretplatnika.

Prihodi su im u zadnja tri mjeseca 2020. poskočili 21.3 posto, na 6.64 milijarde dolara.

Neto dobit pala mu je 7.7 posto, na 542.2 milijuna dolara.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.