Netflix najavio širenje na tržištu videoigara

Nakon odličnih rezultata koje je Netflix zabilježio tijekom pandemije, ove je godine uslijedilo otrježnjenje te, po prvi put, pad broja pretplatnika.

Još prije toga u Netflixu su počeli razmišljati o nekim novitetima s kojima bi zadržali korisnike, tj. publiku i nakon što prođe početni entuzijazam oko određene serije ili filma. To su odlučili napraviti širenjem na tržište videoigara te su iz ove kompanije prošle godine kao njihove glavne konkurente za slobodno vrijeme korisnika izdvojili TikTok i Epic Games.

Još prošlog studenog pretplatnicima Netflixa postale dostupne prve videoigre, a njihov broj se s vremenom povećao. Do kraja godine Netflix planira udvostručiti broj igara koje su dostupne (sada ih je 24), kako bi povećao i angažman i broj gamera jer ta brojka trenutačno nije ohrabrujuća.

Naime, u odnosu na ukupan broj pretplatnika (oko 221 milijun), udio onih koji igraju videoigre putem ove platforme manji je od jedan posto. Do sada su igre preuzete nešto više od 23 milijuna puta te broj prosječnih dnevnih korisnika iznosi 1,7 milijuna.

Toga su svjesni i u samom Netflixu te je izvršni operativni direktor tvrtke Greg Peters prošle godine rekao kako su još godinama daleko od trenutka u kojem će imati veći značaj na tržištu, odnosno kada će i igre, a ne samo serije i filmovi, privući i zadržati korisnike na Netflixu.

Među primjerima takvih igara s kojima žele privući i zadržati korisnike nalazi se Stranger Things, koja je već dostupna, dok uskoro stiže i igra Queen’s Gambit Chess, bazirana na iznimno popularnoj seriji koja je prije dvije godine bila veliki hit na ovom servisu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.