Netflix će uložiti 2,5 milijardi dolara u južnokorejski sadržaj

Netflix će u sljedeće četiri godine uložiti 2,5 milijardi dolara u južnokorejski sadržaj, najavio je izvršni direktor streaming diva Ted Sarandos nakon sastanka s predsjednikom te zemlje Yoon Suk Yeolom u Washingtonu.

Južna Koreja je posljednjih godina učvrstila svoj status globalne kulturne sile, dijelom zahvaljujući eksplozivnom uspjehu Oskarom nagrađenog filma “Parazit” i hit Netflix serije “Squid Game”.

Netflix sa zadovoljstvom potvrđuje da ćemo uložiti 2,5 milijardi dolara u Koreju, uključujući stvaranje korejskih serija, filmova i emisija bez scenarija u sljedeće četiri godine, rekao je u utorak Sarandos u izjavi AFP-u.

Ovaj plan ulaganja je dvostruko veći od ukupnog iznosa koji je Netflix uložio na korejsko tržište otkako smo započeli našu uslugu u Koreji 2016. godine, dodao je.

Sarandos je rekao da Netflix ima “veliko povjerenje” da će kreativna industrija Južne Koreje nastaviti pričati sjajne priče, ukazujući na nedavni uspjeh globalnih hitova poput “The Glory” i realityja “Physical 100”.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.