Nestao ratni dnevnik iz Konjica koji je napisao Miralem Macić

“Iz Tužiteljstva BiH nestao je original dnevnika koji je o ratnim zbivanjima u Konjicu, prije svega kad je riječ o ratnim zločinima nad Srbima, pisao Miralem Macić, nekadašnji pripadnik policije i tzv. Armije RBiH u Konjicu “, rekao je za beogradske Novosti odvjetnik Dušan Tomić koji je svojedobno zastupao obitelji oštećenih, a zatim i samog Macića.

Tomić podsjeća kako je Macić osuđen na 17 godina zatvora jer je proglašen odgovornim za ubojstvo četveročlane obitelji Punković iz Konjica. “Dugo sam nakon tog suđenja razgovarao s Macićem koji mi je u jednom trenutku rekao kako se pokajao “, priča Tomić. ” Rekao sam: “Ako je tako, napiši svojom rukom dnevnik i neka ostane svjedočanstvo o svemu što se događalo u Konjicu tijekom rata i kakvi su zločini činjeni, prije svega, prema nedužnim srpskim civilima”. Miralem je to i učinio, i to precizno, jasno i s niz argumenata i detalja.

I taj dokument u obliku dnevnika dostavljen je Tužiteljstvu BiH. Tomić kaže kako je to praktično svjedočenje, uz ostalo, i o zločinima svih 13 osumnjičenih za zločine u Konjicu nad Srbima, kojima je na zahtjev Tužiteljstva BiH sud odredio pritvor, prenosi Večernji List.

“Simptomatično je da je original dnevnika nestao, a još u siječnju 2012., kad je iznenada u zatvoru u Busovači umro Macić, tvrdio sam i ostajem pri tome da je otrovan kako ne bi i neposredno svjedočio o zločinu i zločincima “, kaže Tomić. ” Macić je u svom dnevniku naveo i svoju ulogu i odgovornost. Netko se dobro potrudio da original nestane. Sve ćemo učiniti da valjanost preslika dokumenta bude maksimalno vjerodostojna “, kaže Tomić.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

  • Tako su nestali i uništeni svi dokazi o ubistvu doministra Mupa Joze Leutara kojeg su ubili obučeni bošnjački teroristi…I tada su agenti AIDA I vodeći ljudi MUPA na čelu sa Mehmedom Žilićem,Faikom Lušijom preuzeli stvar u svoje ruke i uništili,zataškali dokaze ,ključne za to ubistvo.Zna se koja i čija politika je stajala iza toga…Zna se tko je bio toliko moćan da to odradi i sve zataška,prekrije taj čin ,,terorizma,,u srcu BiH-ne..Na kraju optužili hrvate…Mediji su u to vrijeme detaljno izvještavali o ovom strašnom zločinu,,Slobodna bosna,,je bila naj jasnija i konkretnija u tome…Kako to da taj slučaj niti danas dan nije rasvijetljen kao i ubistva Ugljena,Delalića,gen.Šantića hrv.policajaca povratnika u Travnik itd…Sva ubistva su sa istim potpisom klasičnog ,brutalnog terorizma…

  • Ma daj Ante. Najlakše je krivicu svaliti na drugoga. Za sve loše kriv je neko drugi, a naši su bez grijeha. Ko je ubio Blaža Kraljevića! Autora teksta bih podsjetio da je Armija Republike Bosne i Hercegovine bila legalna armija na prostoru Republike Bosne i Hercegovine, tako da prefiks “tzv” može biti zlonamjeran ili rezultat neznanja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.