Mostarac optužen za krijumčarenje migranata

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH je podigao optužnicu protiv Adema Tufeka, (1989) iz Mostara, državljanina BiH, za krijumčarenje osoba.

Optuženi se tereti da je tijekom mjeseca travnja 2017. godine, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, realizirao ilegalno prevođenje preko državne granice BiH i Hrvatske troje migranata, državljana Turske.

Prema navodima optužnice, Tufek je po prethodnom dogovoru s njemu poznatom osobom, preuzeo i u iznajmljenom vozilu dovezao u blizini graničnog prijelaza Doljani tri osobe, državljane Turske bez validnih dokumenata za boravak u R Hrvatskoj te ih uputio kako da pješke, šumskim putem, ilegalno pređu državnu granicu.

Navedene tri osobe su ilegalno prešle granicu, a optuženi ih je po dogovoru trebao sačekati vozilom s druge strane granice. Nakon što su se ilegalni migranti pješke uputili prema Vrgorcu, otkriveni su od policije R Hrvatske i readmisirani u BiH.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stava 1. KZ-a BiH.

Kako je iz Tužiteljstva BiH priopćeno, optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.