Nema žurbe: Nakon šest mjeseci napravljeni prvi koraci prema realizaciji pomoći od EU

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike priopćilo je da su se potpisivanjem sporazuma o suradnji između ovog Ministarstva i UNDP-a BiH stekli uvjeti za prve službene korake u realizaciji podjele pomoći iz EU programa pomoći za energetski siromašna domaćinstva.

Konkretno, u oblasti suradnje koja se odnosi na energetski ugrožene korisnike i povećanje pristupa ugroženih domaćinstava hitnim mjerama za smanjenje energetskog siromaštva, na temeljima ovog sporazuma Ministarstvo i UNDP uspostavit će formalnu koordinacijsku strukturu, kako na upravljačkom tako i na operativnoj razini, koja će služiti kao platforma za zajedničko planiranje, izradu plana projektnih aktivnosti, praćenje napretka, ublažavanje rizika i osiguranje kvaliteta implementacije. Sve zajedno jesu zahtjevi EU delegacije za provođenje ovog programa, kao i konkretno izvještavanja o njegovoj izvršenoj realizaciji, istaknuli su iz Federalnog ministarstva.

Federalni ministar Adnan Delić i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera, potpisivanjem ovog sporazuma obavezali su se i na zajedničko sudjelovanje u aktivnostima koje podrazumijevaju podršku UNDP-a Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike u unapređenju kapaciteta, okvira politika i tehnoloških rješenja za pristupačnije socijalne usluge otpornije na vanjske utjecaje, te jačanju sistema socijalne zaštite, suočavanju s energetskim siromaštvom u zemlji i doprinosu pravednoj tranziciji.

Sve zajedno treba doprinijeti otpornijem i sigurnijem životnom standardu i inkluzivnom, stabilnom i dostojanstvenijem životu za sve, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Podsjećanja radi, EU je još u veljači odobrila 70 milijuna eura BiH kako bi se isplatila pomoć građanima BiH koji su imali probleme s plaćanjem računa za energetiku, kao i kompanijama da ugrade solarne panele i drugu opremu za povećanje energetske efikasnosti u svojim postrojenjima.

Pomoć Europske unije za bh. građane još na računima entiteta

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Jer se ne moze ništa smuljati, pa to baš i nije podobno za HDZ-ovce, SDP-ovce, SDA-ovce, SNSD-ovce i ostale ovce. Te ovce nisu naučile raditi a da ne ukradu. Zato im se ne žuri je ako oni nemaju dobro koristi oni su zlobni da drugi neko to iakoriati iako tom drugom taj novac pripada.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.