Nema ukidanja roaminga prije 2018. godine

Mobitel razgovor

Europska unija obećala je ukinuti roaming tarife za podatkovne pakete do kraja 2015. godine. Ipak, čini se kako to neće biti uskoro.

Ako u inozemstvu koristite podatkovne pakete na svojim smartphone ili tablet uređajima, vrlo dobro se zna koliko skupo može biti ako prije putovanja zaboravite uzeti neki povoljniji paket namijenjen upravo roamingu.

Većina mobilnih operatera dobro će naplatiti svaki put kad ćete koristiti e-mail, pretraživače weba ili aplikacije.

Inicijativu za ukidanja roaminga započela je još 2013. godine tadašnja povjerenica za digitalne tehnologije Neelie Kroes. Mobilni operateri takav su potez dočekali na nož, očekivano, budući da su od roaming tarifa zarađivali goleme sume novca.

Bruxelles se sada ipak predomislio po pitanju te inicijative te kažu kako operaterima treba više vremena da se konsolidiraju po pitanju manjka koji će ukidanje roaminga ostaviti u njihovim blagajnama.

Iz Povjerenstva se doznaje kako će ovaj slučaj doći na reviziju 2018. godine da se vidi hoće li se do tada stvoriti tržišni uvjeti za ukidanje roaminga. Međutim, ni tada nema jamstva da će se inicijativa provesti.

Do tad, predlažu mobilnim operaterima, da svojim korisnicima ponude popust na manje roaming usluge.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Jadni moj narode, i dalje će vas mafija iz eroneta (koju svi podržavate) legalno krasti i naplaćivati zrak. samo tako naprijed, zna se za koga se glasa! to što nam djeca tehnologija kasni za ostatkom svijeta jedno 20 godina ćemo nadoknaditi zapošljavanjem u fealu (kada dođem na red) ili u općini preko strica iz hdza.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.