Nema dokaza: Tužiteljstvo HNŽ-a obustavilo istragu o zlostavljanju djece

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije obustavilo je istragu o slučaju zlostavljanja djece koji je u proteklom razdoblju potresao Mostar.

Nakon provedene istrage utvrđeno je da nema dovoljno dokaza da je počinjeno kazneno djelo “Bludne radnje” te je donesena Naredba o obustavi istrage, ističu u priopćenju iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a vezano za istragu o navodnom zlostavljanju djece koja je proteklih dana potresla javnost u Mostaru.

Tužiteljstvo ističe da je odmah po saznanju, odnosno prijavi o počinjenom kaznenom djelu, poduzelo sve procesne radnje uključujući saslušanje svjedoka, ispitivanje osumnjičenog, timska psihijatrijsko-psihološka vještačenja svih sudionika u postupku, te su kod nadležnog suda blagovremeno ishodovane mjere zabrane približavanja osumnjičenoj osobi prema oštećenima.

S obzirom na to da su u navedenom postupku bila uključena i djeca, shodno odredbama Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku FBiH, ne možemo izlaziti s detaljnijim informacijama. Naglašavamo da je Tužiteljstvo u navedenom postupku postupalo stručno i profesionalno te se odbacuju svi drugačiji navodi i špekulacije koje se pojavljuju u pojedinim medijima i društvenim mrežama, stoji u priopćenju Tužiteljstva HNŽ, prenosi Bljesak.info.

>> Pročitajte i: Mostar: Dva potresna pisma majke o seksualnom nasilju u obitelji

Podsjećamo, u petak 1. ožujka, u znak podrške majci i djeci, održana je prosvjedna šetnja organizirana putem društvenih mreža. Građani su tada mirnom šetnjom, čije je krajnje odredište bio mostarski Centar za socijalni rad, iskazali nezadovoljstvo radom državnih institucija.

Mostarci mirnom šetnjom pokazali svoje nezadovoljstvo radom institucija

(www.jabuka.tv)