Nekoliko potresa tijekom noći pogodilo Hrvatsku i BiH

U utorak u večernjim satima nekoliko potresa pogodilo je Hrvatsku, a jedan od njih imao je epicentar u Bosni i Hercegovini.

Prema podacima stranice EMSC, u razmaku od nekoliko sati tresli su se dijelovi od Slavonije, Zagreba i Dalmacije.

Prvi potres koji je zabilježen jeste onaj u Zagrebu gdje je oko 23 sata grad pogodio potres od 3 stupnja prema Richterovoj ljestvici.

Kako je priopćila Seizmološka služba Hrvatske potres se dogodio kod Markuševca u Zagrebu, a za sada nije prijavljena materijalna šteta.

Sat vremena iza toga, potres jačine 2,6 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici je pogodio i Dalmaciju, a epicentar ovog potresa je bio u Bosni i Hercegovini, točnije 11 kilometara od Glamoča.

Brzo nakon ovog potresa, tlo Dalmacije zatreslo se još jednom, a prema stranici EMSC pčotres jačine 3,2 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici pogodio je središnji dio Dalmacije s epicentrom 15 kilometara sjeveroistočno od Splita, na dubini od 40 kilometara.

U komentarima na ovoj stranici, građani su napisali: “Dobro je zatreslo, čula se jaka i duga tutnjava”, prenosi Klix.

Posljednji u nizu potresa koji su pogodili Hrvatsku u noći sa utorka na srijedu zabilježeni su ponovno u blizini Siska, a epicentar potresa jačine 2,4 stupnja zabilježen je 29 kilometara zapadno od ovog grada.

Prema izvješću EMSC-a, osim okolice Zagreba, Siska, Gline i drugih gradova, ovaj potres osjetili su i stanovnici Velike Kladuše te i drugi građani koji žive u u pograničnim dijelovima između BiH i Hrvatske.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.