Nekadašnji stručnjak Evertona prisjetio se kako je morao odustati od Luke Modrića 

Škotski stručnjak David Moyes prisjetio se vremena kada je bio trener Evertona i želio dovesti Luku Modrića.

Moyes je u Evertonu proveo čak 11 godina i za to vrijeme je doveo nekoliko sjajnih nogometaša za malo novca, ali ne i Modrića.

On se danas, deset godina kasnije, prisjeća kako je putovao u Hrvatsku i vidio sjajnog ”malog igrača” koji mu se svidio. Ipak, Modrić je na kraju završio u Tottenhamu.

Otišao sam u Hrvatsku tada. On je bio vrlo talentiran s loptom u nogama. Kada sam se vratio kući, stalno sam pričao samo o njemu – vidio sam sjajnog malog igrača u Hrvatskoj, pripovijeda Moyes.

U to je vrijeme budžet Evertona bio ograničen i nismo tražili igrača poput njega, tako da više nisam pričao o tome, ali sam ga nastavio pratiti. Brzo nakon toga Manchester City je doveo Vedrana Ćorluku koji je kasnije prešao u Tottenham. I taj briljantni mladi igrač kojeg sam tada zapazio mu se pridružio, napisao je Moyes u tekstu za The Times i otkrio da je ipak bio malo skeptičan:

Pitao sam se, dok sam gledao mladog Modrića na tom putovanju, hoće li će njegova konstrukcija utjecati na njega.

Podsjetimo, Modrić je tada bio član Dinamo Zagreba, a nakon što je i u Tottenhamu pružao sjajne partije, to mu je omogućilo transfer u Real Madrid gdje je danas jedan od ključnih nogometaša, piše Sportsport.ba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.