Nedostaje papira za rodne listove, korisnici pozvani na racionalno korištenje

Grad Široki Brijeg uputio je obavijest svim korisnicima usluga „Matičnog ureda“.

Obavještavamo sve građane i korisnike usluga „Matičnog ureda“ da prilikom preuzimanja izvoda iz matične knjige rođenih (originalni primjerak koji je ujedno trajni dokument) zadrže kod sebe, a ovjerenu presliku predaju prema svojim potrebama.

Razlog ovakvog prijedloga je nedostatak izvoda koje Grad Široki Brijeg nabavlja od Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH koje nadležno za izdavanje istih i provođenje natječajne procedure za njihovu nabavku.

Molimo sve korisnike da se pridržavaju navedenog prijedloga kako se ne bi doveli u situaciju potpunog nestanka izvoda iz matične knjige rođenih, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

18 komentara

 • Popapali sve naoko uspješni tajfuni i uhljebi,biće još gore ,ništa ne radit a imat sve i za ništa ne odgovarati ,to se zove proklestvo .

 • Gdje god dođeš u državnu ustanovu traže rodni list ne stariji od šest mijeseci koda papiru može izaći rok trajanja i uz to svaki košta 5 KM

 • Tugo moja. To se zove napredna civilizacija i novi svjetski poredak. Bravo zeleni sto su unutra crveni. Vratila se partija i usla nazad. A narod zaveden i nevidi.

 • Drage ovce, vi obavezno poštujte zakon i propise, a država će raditi onako kako joj se ćefne.
  N.a.b.i.j.e.m…v.a.s.
  A da vi malo racionalnije koristite naše pare

 • Kako nema papira.Mali Mirin u EP,mala Anđelova u Zdravstvenom, Micića na Birou, mali Cobrin u matičarima a di su tek ostali , ima ih na stotine takvih. Kako sad nema papira dragi ADZ-i ,ako tako caruje nepotizam za vaše bogom dane sinove i ćeri zar je problem papir po kojemu će škrabati ? Nemre to tek tako, čuj nema hartije.

 • Kad god treba rodni list uvijek traže da nije stariji od 6 mjeseci, i šta bi ja sad trebala kad prođe tih 6 mjeseci? Ne vidim zašto ne može važiti i dalje,ionako se ti podaci ne mijenjaju. U čemu je problem tu?

 • Čitav svijet ima digitalizirane dokumente i papir nije potreban. Samo kod nas svaka šuša traži naramak dokumenata a skoro uvijek rodni list ne stariji od 6 mjeseci.
  Tako je to kad živiš u državi gdje je najbolje na svijetu a ne u “glupih njemaca koji samo rade”.

  • Je, njemacka birokracija je toliko “efikasna” da ti direktno uz Rodni list ispostave i Umrli list, koliko dugo cekas 😁
   Njemacka birokracija nije nikome za preporucit, a moze se nadopuniti ona izreka; cuvaj se senjske bure, sinjske ruke i njemacke birokracije 😁

 • Rodni list 5 km. I oni nemaju papira. Stoka jedna…! Sto to oni ulazu pa rodni list 5 km i rok trajanja 30-90 dana. Koja pljacka naroda.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.