Neda Ukraden tuži Imotski, Hrvatsku i 26 članova svoje obitelji

Početkom prošle godine jedna od najpoznatijih pjevačica Balkana, Neda Ukraden, odlučila je upisati u knjige svoju djedovinu koju ima u Glavini Donjoj u Imotskom.

Trebala je to biti uobičajena sudska procedura kako bi mogla dobiveno nasljeđe provesti u knjige, a za cijeli proces opunomoćila je svog odvjetnika Ivana Ćosića, koji je to sve odradio umjesto nje.

Tužbu je podnijela na Općinskom sudu u Makarskoj, a predmet vodi sudac Ante Knezović.

To je bio jedini put da se to riješi. Ovako kad se kaže da sam “tužila Hrvatsku” ispada tko zna što se događa, a zapravo sam kao savjestan građanin učinila ono što bi svi trebali, a to je srediti zemlju i papire, započela je Neda Ukraden u razgovoru s 24 sata.

Prije su naši stari dobivali zemlju i to se nigdje nije evidentiralo. Dosta je zemlje bilo na stricu, ostalo je i na tati i njegovim roditeljima, ali to je sve pripalo meni jer sam kćer jedinica. Dakle, ovim procesom nisam dobila ništa više od onog što mi je ionako pripadalo, samo je sada to sve sprovedeno i piše da je moje crno na bijelo, pojasnila je do kraja.

Pjevačica smatra kako bi svi to trebali napraviti jer bi onda bilo manje problema oko nasljedstva, a to pokušava objasniti i svojoj 40-godišnjoj kćeri Jeleni.

Učim i kćer da sve što kupuje da odmah provede kroz knjige, neka stoji da je njeno. Nismo svi jednaki, netko će možda posegnuti za tvojim, možda će misliti da je njegovo, nikad ne znaš, a ovim načinom se zna o čemu se radi, upozorila ju je Neda dometnuvši da nije htjela da njezina kćer pokreće parnice i da je to za nju njena majka sredila.

Ovog je ljeta počela uređivati kuću kraj Imotskog, ali je pandemija obustavila sve radove te je sve sada na čekanju. Prošle je godine za Novu TV ispričala što joj znači Glavina Donja.

Znate, korijeni su čudo. Džaba, možeš bilo gdje živjeti, na bilo kojoj adresi, ali uvijek si vezan za svoj rodni kraj. Ja sam spavala u svim svjetskim najelitnijim hotelima, ali najljepše spavam u mojoj Glavini Donjoj, rekla je 70-godišnjakinja koja nosi titulu “najseksi bake na Balkanu”.

(www.jabuka.tv) 

13 komentara

 • Ovi su zanimljivi sto ganjaju karijeru 50god pa hoce dio djedovine nakon 60 god ,koje nikad nisu upoznali , pa ni obic roditelje , kamo li dedovinu ,osim poziva sretni vam blagdani moji roditelji…a s obe noge vec u grobu.. Imam takve u obitelji…// stid bi me bilo.. od Boga…a da negivorim od familije koji su pazili dedovinu i ocevinu??? Takvi nemaju duha Bozjeg u sebi…sami materijalizam i sebicnost. .okorjela srca..

  • Pa jednostavno takav je postupak ne vidim ništa loše u tome.Osim što bi neki od tih 26 rodbine htjelo tuđu imovinu.

 • Ooo da mi je samo znati je li dva puts u zivotu prespavala u kuci svog oca u glavini donjoj.
  Eee jesi nostalgicna nema sta.
  Dobro da zna gdje se nalaze Ukradeni

 • Srpske gluposti. Treba grad Imotski tuzit njezine i kadijeviceve za napad na Hrvatsku. Pa kome od susjeda prvom pukne film

 • Četnikuša stara treba joj zabranit ulazak u Hrvatsku nedauno je gledan na Tv Pink interviju i kaze Imocka Krajina Uvek je bila Srpska tu je Živelo večinsko srpsko stanovnistvo koje je Proterano u ratu etnički očisčeno što je notorna laž a nažalost stalno Peva po Hrvatskoj to je druga Ceca velkosrpska pevacica a ratni Junak Tomson nemože da pjeva u Areni ,Rjeci sto je žalosno

 • Cetnikusa moze ali hrvatski branitelj ne moze, Đoković se moze slikati iza boce sa zlocincem Drazom Mihajlovicem ali Hrvate treba ubiti zbog pozdrava ZDS. Kakav smo mi narod i tko vlada Hrvatskom. Žalosno

 • Tužnih komentara od nepismenih jadnika. Ja ne gledam Pink TV i nikad me nisu zanimale cajke pa ni Neda i njezin šund. Ali to nije razlog da je mrzim. U Imotskom Srbi žive preko 300 godina i dobro se sjećam kako su nekima od njih ni krivim ni dužnim Hrvati iz imotskog minirali kuće. Žena nije smjela 29 godina poviriti u Imotski iz straha za vlastitu glavu. Ne znam što vi veliki vjernici i Hrvati vidite sporno u tome da naslijedi zemlju od oca bez obzira koje je nacionalnosti i vjere. Zar ne vidite kako je gadno kad nas Hrvate progone iz BiH? Nije mi jasno kako se kao vjernici, ako to uopće jeste osim na papiru, ne možete staviti u ulogu nekog Srbina ili sličnog kome se to isto radi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.