Ne vjerujte glasinama s Fejsa o napadu na zagrebački Advent, netko širi laži i paniku

U petak poslijepodne društvenim mrežama proširile su se glasine o “visokoj pripravnosti” policije na zagrebačkom Adventu.

Društvenim mrežama šire se glasine o “visokom stanju pripravnosti” zagrebačke policije koja, prema istim navodima, ima informacije da bi se na zagrebačkom Adventu moglo dogoditi nešto nepredviđeno i/ili opasno.

Policija: Stanje je redovno

Zbog toga smo se obratili zagrebačkoj policiji, iz koje su nam poručili da je stanje redovno i da su na snazi mjere osiguranja koje je policija najavila uoči otvaranja Adventa.

Kako doznajemo od izvora bliskih Sigurnosno-obavještajnoj agenciji, policija dodatno osigurava Advent i u Zagrebu je puno više policajaca nego inače, ali ne događa se ništa posebno.

Po svemu sudeći, netko je na društvenim mrežama iskoristio strah od terorizma kako bi proširio paniku.

Visoke mjere osiguranja za Advent

Podsjetimo, zagrebačka policija nedavno je predstavila mjere osiguranja za zagrebački Advent. Među njima su psi za otkrivanje eksploziva, napadački psi, interventni policajci, specijalci, inspektori u civilu… Svi oni zaduženi su za sigurnost brojnih posjetitelja zagrebačkog Adventa.

Naime, policija je ove godine odlučila sigurnost podići na još višu razinu pa su zagrebačkim policajcima u pomoć došle kolege iz drugih policijskih uprava – točan broj nije poznat – koji bi se trebali pobrinuti ne samo za sigurnost od mogućih napada, nego da se ne ponovi ni prošlogodišnji veliki broj džeparenja u gužvi.

Tri prstena sigurnosti

Najvidljiviji će, naravno, biti policajci u odorama koji će patrolirati središtem grada. Područje posebnog osiguranja protezat će se od Trga bana Jelačića do Glavnog kolodvora, na kojem će u određenim razdobljima biti zabranjen promet svima, osim vozilima javnog prometa.

“Postavit ćemo blokadne punktove. Prvi će kao upozorenje biti prometni policajci, nakon njih bit će postavljene betonske žardinjere kao fizičke prepreke, a iza njih još jedan krug sigurnosti činit će vozila s interventnim policajcima”, opisao je plan Marko Rašić, načelnik Policijske uprave zagrebačke.

U osiguranje adventskih manifestacija policija će uključiti i pse obučene za otkrivanje eksploziva koji će pregledavati sva dostavna vozila koja će ove godine smjeti samo do dostavnih punktova s kojih će se roba do štandova odvoziti kolicima. Dostavna vozila neće smjeti u štićenu zonu, osim u periodu od 2 sata noću do 7 sati ujutro.

Također, pojačano će se u ostatku grada kontrolirati veća vozila, kombiji i kamioni, a u samom središtu i osobna vozila.

U akciju su uključeni i operativci Sigurnosno-obavještajne agencije pa u policiji vjeruju da će sve te snage biti dovoljne da organiziraju mirnu zabavu Zagrepčanima i turistima.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Kakav Zagrebački Advent? Opet Isusove ovčice zalutale. Valjda je advent kršćanska stvar? Kakvo vino, kobase i ostala sranja, a evo sad i ovo. Čim nešto svjetluca i ima gužva, malo marketinga i ljudi se pale na to, pogotovo takozvani katolici.

  • Za ” ja” : ja serem u mom domu i mojoj Domovini!! Za vas je sve sranje sta god pisem! Jer nista drugo i nisi vec jedno obicno govno, koje sidi i uziva! Mars!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.