Navijači Veleža bojkotiraju utakmice zbog zabrane dolaska gostujućih navijača

Klub navijača “Red Army” Mostar na Facebook stranici priopćio je kako neće nazočiti idućoj ligaškoj utakmici između Veleža i Borca, nakon što je gostujućim navijačima zbog sigurnosnih razloga onemogućen dolazak na stadion Rođeni.

Kako su kazali, s tom praksom će nastaviti i u buduće, s obzirom na nejasnu odluku policije Hercegovačko-neretvanske županije i Nogometnog saveza BiH koji tvrde da ne mogu osigurati sigurnost gostima.

Klub navijača “Red Army” Mostar će iz navijačke solidarnosti iduću ligašku utakmicu protiv FK Borac Banja Luka ispratiti izvan tribina stadiona Rođeni. Razlog tome je, naravno, onemogućivanje dolaska gostujućih navijača zbog, kako se navodi, nepostojanja uvjeta za njihov prijam na stadionu.

Na ovaj način iskazujemo protivljenje tome, i generalno protivljenje nogometu bez navijača, kako domaćih, tako i gostujućih. Ovim putem, također, želimo istaknuti da stojimo čvrsto uz ekipu i klub, i da ćemo potporu svakako iskazati na naš način, ali da isto tako stojimo čvrsto vezani za navijačke principe, kao i protiv onih kojima nije u cilju potpora i nazočnost navijača obje ekipe koje se nalaze na nogometnom bojištu.

Zrinjski ne želi u Vrapčiće bez svojih navijača

Mi ćemo s ovim vidom prosvjeda nastaviti sve dok ne budu “stečeni uvjeti” za prijam gostujućih navijača, odnosno nećemo biti nazočni na tribinama na domaćim utakmicama koje FK Velež igra protiv klubova koji imaju organiziranu navijačku grupu, a istoj nije omogućen dolazak na naš stadion.

Nama je biti iza gola sve na svijetu i s nestrpljenjem smo čekali povratak, ali opet smo spremni odreći se toga zbog navijačke solidarnosti i poštovanja principa ove subkulture. Nogomet se igra zbog navijača, poručili su.

Podsjećamo, i HŠK Zrinjski je zatražio od Nogometnog saveza ukidanje odluke o zabrani dolaska Ultrasa na derbi s Veležom koji se igra 8. ožujka. ‘Plemići’ su poručili da ako ne dođe do promjene, ni navijačima Veleža neće biti omogućen dolazak na utakmicu kad Zrinjski bude domaćin.

(www.jabuka.tv)

 

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.