Navijači će moći kupiti Sarajevsko sa grbom FK Željezničara i FK Sarajeva

Sarajevska pivara d.d. potpisala je ugovore sa dva najveća sportska branda u BiH – FK Željezničarom i FK Sarajevom, kojima najpoznatiji brand Pivare, Sarajevsko, ostaje i dalje sponzor.

Suradnja je proširena i na projekt koji će sigurno obradovati navijače, jer kupovinom Sarajevskog na kojem je istaknuta etiketa FK Željezničara ili FK Sarajeva mogu direktno financirati klub za koji navijaju.

„Proizveli smo seriju Sarajevskog 0,33 l sa etiketama na kojima su grbovi FK Željezničara i FK Sarajeva. Navijači kupovinom Sarajevskog s etiketom svog kluba direktno financiraju klub, jer od svake prodane boce dio sredstava ide klubovima. Nadamo se da ćemo i ovako doprinijeti razvoju sporta u našoj zemlji, a klubovima i njihovim navijačima želimo mnogo sreće u predstojećim utakmicama“ – rekao je generalni direktor Sarajevske pivare d.d. Zlatko Ramić.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak naglasio je da će nastavak suradnje sa Sarajevskom pivarom pomoći ovom klubu da nastavi financijski održivo poslovanje i uspjehe momčadi na terenu.

„Drago nam je da je Sarajevska pivara prepoznala potencijal u našoj dosadašnjoj suradnji, te smo zajednički odlučili krenuti u jedan ovakav projekt. Siguran sam da će naši navijači kupovati isključivo Sarajevsko Plavo pivo sa grbom našeg kluba“ – istakao je Šiljak.

Generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić izrazila je zadovoljstvo povodom nastavka suradnje sa Sarajevskom pivarom.

„Ova domaća kompanija tržišni je lider u svom poslu i prirodno je da se veže za FK Sarajevo, kao lidera na polju marketinga u bh. sportu. Sarajevska pivara već dugi niz godina podržava naš klub i zadovoljstvo nam je još veće, obzirom da se ova suradnja nastavlja kroz neke novitete, zanimljive projekte, koji će zasigurno obradovati naše navijače” – rekla je Buljubašić.

Sarajevsko s grbovima FK Željezničara i FK Sarajeva će u prodaji biti u narednim danima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.