BiH: 80 posto dopuna računa za mobilni telefon čine uplate do 2 KM

U BiH tri četvrtine korisnika mobilne telefonije su prepaid korisnici, a procjena je da 80 posto dopuna računa za mobilni telefon čine uplate do dvije KM.

Kako bi broj ovim korisnicima bio aktivan, oni moraju da ga dopunjavaju svakih sedam dana, navodi se u informaciji Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK) o rezultatima usklađivanja cijena usluga i tehničkom kvalitetu usluga mobilne telefonije u BiH s cijenama u regiji i Europi.

Stav RAK-a je da u ovom segmentu treba postepeno provoditi promjene u smjeru povećanja perioda trajanja dopune za manje iznose – na primjer od sedam ili pet KM, do njihovog usklađivanja s EU regulativom, piše Srna.

Prepaid korisnici u BiH mjesečno u prosjeku, ovisno od operatera, troše sedam do devet KM.

Ukupan broj korisnika mobilne telefonije u BiH na kraju prvog kvartala ove godine, prema podacima Agencije, iznosio je 3.281.402, pri čemu je s aspekta strukture pretplatnika 74,77 posto prepaid i 25,23 posto postpaid korisnika.

Promatrano u odnosu na zemlje okruženja i zemlje EU udio postpaida u BiH još je na relativno niskom nivou, ističu iz RAK-a.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • ko još normalan nadoplaćuje,
    brte mili imas wifi, sve se moze rijesit preko drustvenih mreza, (ee ne jedna, nego ima vise drustvenih mreza)
    koji ce ti qrac bon,
    zar ima jos zaostalih koji se jos dogovaraju bez društvenih mreza…?!?!?!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.