Natjecatelj u njemačkom “Milijunašu” nije znao naziv BiH

Jorg Riehemann, natjecatelj njemačkog izdanja kviza ‘Tko želi biti milijunaš’, nije znao kako se točno zove Bosna i Hercegovina.

Kada su mu tražili 32.000 eura, morao je odgovoriti kako točno piše ‘Hercegovina’.

Nije bio siguran u odgovor pa je pomoć potražio kod prijatelja. Na njegovu sreću, njegov prijatelj je znao i mogao nastaviti s kvizom nakon toga.

Na kraju je ovaj radnik zoološkog vrta uspio osvojiti 125.000 eura. Zanimljivo je da je prvi joker korišten upravo na pitanju Bosne i Hercegovine, prenosi Oslobođenje.

Za naziv Hercegovina ponuđeni su odgovori ‘Herzogowina’, ‘Herzigowina’, ‘Horzegowina’ i ‘Herzegowina’.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

 • Necudi me da covjek nezna jer se tamo rijetko spominje Hercegovina. Skoro uvijek spominju njemci samo bosnu ili po njihovom jeziku bosnien. Jedno sto im je jednostavnije za izreci ali i sto se njemcima vazda natuca da samo postoji bosna. Svaka cast da mu je kolega znao i mogo mu time pomoc.

 • Šta pišete bezvezarije
  Ovdje se radi o skroz drugoj stvari.
  Kako se piše Hercegovina na Njemačkom jeziku
  Točno je “ D “ Herzegowina !

  • Pa nato sam i mislio , posto se Hercegovina rijetko spominje u kontekstu biH tako je njemci ne dozivljaajui a time onda nemogu znat kako se pravo pise. Jasno je da se u njemaca drugacije pise Hercegovina nego u nas. Puno puta naprimjer kad igra biH i stoji u potpunosti ispisana drzava , komentatori opet govore samo bosnien zato sto im je tako lakse.

 • A je bitna nekom nijemcu jeli se zvala B ili D. Nije je možda dvaput u životu spomenuo jer je banana država. Drugo čovika spuca nervoza na kvizu pa nije više siguran ni u ono što zna. Jake vijest dajte skačite više s glupostima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.