Natjecanje širokobrijeških škola u pružanju prve pomoći

U petak 7. travnja je u dvorani Druge osnovne škole Široki Brijeg održano natjecanje iz pružanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Grada Širokog Brijega.

Natjecanje je bilo kruna višemjesečne edukacije u kojima su učenici sa svojim mentorima prošli tečajeve iz programa pružanja prve pomoći, a bit ovakvog natjecanja je bilo prepoznati ozljedu te pružiti prvu pomoć do dolaska hitne medicinske pomoći.

“Realističkim prikazom ozljeda, kao i radom na zbrinjavanju prikazanih ozljeda, omogućuju da natjecatelji u punoj mjeri dožive složene okolnosti koje tu situaciju prate i da cjelovito sagledaju i ispune svoje zadatke. Poznavanje prve pomoći je sastavni dio zdravstvene kulture, ali i opće kulture svakog čovjeka. Iz glavnog razloga jer prva pomoć prethodi ukazivanju medicinske pomoći”, izjavili su za Bljesak.info Crvenog križa Široki Brijeg koji je bio organizator natjecanja.

Prividna smrt, krvarenje, gubitak svijesti i sva druga stanja koja ozlijeđenom neposredno ugrožavaju život, zahtjevaju brzu i trenutnu akciju spašavatelja, a osnovni uvjet je uvježbanost.

“Zahvaljujemo se svim našim školama i njihovim ravnateljima na razumijevanju i potpori u svim našim aktivnostima”, dodali su iz Crvenog križa.

Na natjecanju je sudjelovalo 36 učenika iz dvije srednje i četiri osnovne škole: Gimnazija fra Dominika Mandića, Srednja strukovna škola Široki Brijeg, Prva osnovna škola Široki Brijeg, Osnovna škola Kočerin, Osnovna škola Biograci te domaćin Druga osnovna škola Široki Brijeg.

(Bljesak.info)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.