Čović: Zadatak svih nas je obraniti čast i vrijednosti Domovinskog rata

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Dragan Čović, zajedno s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš i načelnikom Zajedničkog stožera Antom Jelečem, pozdravio je postrojeni ešalon na svečanom obilježavanju 25. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane i 12. obljetnice utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u vojarni ”Božan Šimović” u Čapljini, prenosi Bljesak. U prigodnom govoru, Čović je istaknuo da mu je iznimno zadovoljstvo pozdraviti sve nazočne na tako velikoj obljetnici, te je zahvalio svima onima koji su, kao članovi HVO-a, nespremni, stali tada na prvu crtu obrane svoje domovine, časno i viteški.

”Zadatak je svih nas danas je obraniti čast i vrijednosti Domovinskog rata, i čast svih onih koji su nosili uniforme HVO-a. Ponosan sam što danas mogu stajati ispred vas na ovu 25. obljetnicu”, istaknuo je Čović.

Rekao je također kako su oni, pripadnici HVO-a, časno stvorili preduvjete da BiH danas može egzistirati kao moderno uređena država, iako nesavršeno organizirana.

”Uvjeren kako ćemo do kraja godine nužnim transformiranjima unutar oružane sile i potrebnim političkim odlukama stvoriti ambijent da naš NATO put ide uzlazno”, kazao je Čović.

Na kraju je pozvao sve nazočne pripadnike Oružanih snaga BiH da daju svoj maksimalan doprinos u svom profesionalizmu.

Hrvatsko vijeće obrane utemeljeno je 8. travnja 1992., te je nakon reforme obrane 2005. godine transformirano u 1. pješačku (gardijsku) pukovniju, jednu od tri pukovnije u okviru Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)
10 komentara

  • Oni koji imaju veze sa domovinskim ratom,učesnici,sudionici tog nesretnog vremena su osuđeni,sudi im se,imaju optužnice ili im se spremaju iste.Je li to gosp.Čoviću,LJubiću i ostali naši legitimni prestavnici dostojanstvo i obrana domovinskog rata,časti ,pripadnika HVO-ne bojovnika i časnika…Svi vidimo što nam se dešava od Dejtona na ovamo.Politika i političari hrvatskog naroda su zakazali,vođenjem pasivne i podaničke politike ili su nas prodali…Trećeg nema..Naravno za osobne interese ili neke privatne ustupke od bošnjaka i Sarajeva…

  • Vi sve na to pljujete gosp. Dragane ,svaki dan ukopavate svoj narod sve dublje i dublje u ponor siromastva gladi tuge i ocaja. Vi se najmanje kompetentna osoba da branite Hrvate jer nitko im nije vise nastetio od vas.

  • Dragane naj prije sredi Coza Nostru u svojim redovima. Došli smo do točke da najmanje vjerUjemo svojim političarima, oliti narodnim zastaupnicima. E to je najpogubnije. Pa dijete me pita tata šta da upišem posle srednje. Moj jedini odgovor je-Moj sine upiši ADZ ILI SI PUŠIONA! ŽALOSNO.

  • Dragane,ti si najanemičniji Hrvat,ti si sam sebi dovoljan,ti i Hrvatstvo ste na suprotnim stranama,ti si na vrhu najnehrvatskije vlasti ,sam si kriminalac i kriminalcima si se okružio,ti možeš samo pomoći u izdaji i prodaji svoga naroda.Fuj

  • Dok su domoljubi ginuli jugopatrioti su perusali banke.e sada trzisnu ekonomiju kako mi biti drugovi s vama konkurentni biti mi sgroblja vi sbanaka?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.