National Geographic ismijao piramide u Visokom

Piramida u Visokom nema i sve je plod mašte Semira Osmanagića zaključio je National Geographic u polusatnoj emisiji u kojoj je prikazana potraga dvaju britanskih znanstvenika za istinitošću Osmanagićevih tvrdnji.

Iako je i ranije nailazio na brojne kritike znanstvenika i iako su i njegovu suradnici napuštali projekt i govorili o sumnjivim radnjama, izmišljotinama i pretvaranjima, Osmanagić je nastavio s istraživanjima. Ali ona ga, kako tvrde profesori Britanskog kraljevskog instituta, geolog Dougal Jerram i arheolog Henry Jerome Chapman, ne vode nikud.

Britanski znanstvenici tvrde kako položaj stranica brda nije 45 stupnjeva, kako tvrdi Osmanagić, već 26 te da se stijene koje su pronađene na obroncima formiraju prirodnim putem. Čudesna tvar koja veže stijene nije cement kako tvrdi Osmanagić nego meki kreč.

Znanstvenici također tvrde kako volonteri u biti sami ”buše” tunele te da ne otkrivaju već postojeće i cijeli slučaj dovode pod veliki sigurnosni upitnik jer postoji mogućnost da se sve uruši, donosi bitno.ba.

Inače, nakon što je ostao bez pomoći države, Semir Osmanagić okrenuo se volonterskim akcijama te sada na taj način istražuje ono što mu država ne zabranjuje, budući da su neki njegovi radovi prijetili starom gradu Visokom.

Istraživanja od samih početaka prate nelogičnosti, a Osmanagićevi suradnici, koji bi se usprotivili njegovim tvrdnjama, bivali su maknuti s projekta. Ponekad su se neka otkrića predstavljala javnosti više puta, a poznata je i priča o tome kako su ”misteriozne znakove” u stijeni ucrtali radnici tijekom odmora. Potkupljivali su se mediji i novinari, a oni koji bi govorili o projektu kao o prevari, proglašavani su neprijateljima Bosne i Hercegovine i ljudima koji ne žele napredak.

Iako je projekt piramida u Visokom, po Osmanagićevim riječima, trebao promijeniti povijest ali i ekonomsku sliku Bosne i Hercegovine, ništa od toga se nije dogodilo. Visoko je još uvijek običan grad u BiH, a piramide još jedno neostvareno obećanje.

[youtube id=”lltFZSGdjos” width=”600″ height=”350″] [youtube id=”90W8oKPlPLY” width=”600″ height=”350″]

(www.jabuka.tv)

3 komentara

 • Ova dva Britanca su plaćenici čim tvrde da tunela u visokom uopće nema, nego tvrde da volonteri u biti sami ‘buše’ tunele te da ne otkrivaju već postojeće.
  U postojanje prastarih tunela u Visokom može se uvjeriti svatko tko posjeti tunelsku mrežu Ravne.
  National Geographic se bavi propagandom u stilu najgorih Gebelsovih uradaka.

  Što se geometrije Bosanske Piramide Sunca tiče, pogledajte slijedeći link: http://alturl.com/pkzu4
  Dr.Ivan Šimatović je izmjerio da je nagib sjeveroistočnog brida prema horizontalnoj ravni oko 30 stupnjeva, a da je nagib istočne stranice prema horizontalnoj ravni oko 45 stupnjeva.
  Ova dva britanska propagandista nisu mjerili niti nagib istočne stranice, niti sjeveroistočnog brida.
  Izmjerili su 26 stupnjeva kao nagib sjeverne stranice prema horizontali.
  Ovo je čista propaganda jer ni Semir niti bilo tko
  drugi nikada nije tvrdio da je nagib sjeverne stranice 45 stupnjeva.

  Pustimo lažovčine iz National Geographic-a i dotaknimo se srži čitavog tog projekta u Visokom.
  Za 7 godina istraživanja, nije locirana niti jedna podzemna komora ili tunel na Piramidi Sunca.
  Niti jedna i to je glavni razlog špekulacijama u vezi čitavog projekta.
  Zašto se nije otkrila komora ili tunel na Piramidi Sunca?
  Zato što se radi nestručno.
  Kopa se na potpuno krivim lokacijama, a ne kopa se tamo gdje ima lociranih geo-anomalija.

  http://tiny.cc/usp4iw

 • Mislim da je ovo cisto napuhivanje, jer je bila prica i u medijima prije 2 god da ce se ovako nesto dogodit, jer ne do bog da bosna ima piramidu i da egipat pati od tog

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.