Nastavljena pozitivna djelovanja: HNŽ obnavlja još četiri škole

U okviru projekta Svjetske banke BEEP (Bosnia Energy Efficiency Project), u Hercegovačko-neretvanskoj županiji bit će implementirane mjere energijske učinkovitosti na četiri dodatne školske ustanove. Tim povodom potpisan je ugovor između Josipa Martića, federalnoga ministra prostornoga uređenja i predstavnika kompanije Promark d.o.o. Mostar, koja će biti izvođač planiranih radova.

U obnovu objekata bit će uloženo oko 2,19 milijuna KM s PDV-om, a planirani radovi na objektima OŠ “Silvija Strahimira Kranjčevića” iz Mostara, OŠ “Kardinala Stepinca” iz Neuma, OŠ “Drežnica” iz Donje Drežnice, te Srednje škole “Jablanica” iz Jablanice bit će realizirani u skladu sa svjetskim standardima iz oblasti energijske učinkovitosti.

Implementacijom ovih radova, u okviru projekta Svjetske banke BEEP bit će realizirane mjere energijske učinkovitosti na ukupno 37 javnih objekata iz oblasti zdravstva i obrazovanja širom Federacije BiH, a više od 80.000 korisnika imat će koristi od ovoga projekta.

Prilikom potpisivanja ugovora federalni ministar prostornoga uređenja, Josip Martić, izrazio je sreću nastavkom pozitivnih djelovanja iz prošle godine.

Josip Martić

Josip Martić izrazio je zadovoljstvo nastavkom pozitivnih djelovanja

U 2016. godini u ovoj županiji obnovljeno je ukupno sedam objekata javnoga sektora, među kojima su tri osnovne i tri srednje škole, te jedan dom zdravlja, kao i jedan dodatni osmi objekt od značaja za Federaciju BiH. Sretan sam što se pozitivna djelovanja iz prošlih godina prenose i u 2018. godinu. Na ovaj način nastavljamo uspješnu suradnju sa Vladom HNŽ-a, a cilj je dokazati prednosti energijske učinkovitosti, što – između ostalog – podrazumijeva unaprJeđenje komfora u samim objektima, ali i uštede na računima za energiju, rekao je Martić.

Radovi koji podrazumijevaju mjere poput zamjene prozora, ugradnje termo fasade, unapređenja sustava grijanja i drugih na ovim objektima, započet će 1. veljače 2018. godine i trajat će četiri mjeseca. Nakon realiziranja projekta, očekuju se značajne uštede na troškovima za energiju te će se doprinijeti smanjenju emisija CO2, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.