Nastava u ŽZH počinje 7. rujna, spreman i scenarij u slučaju epidemiološkog pogoršanja

Nastava u Županiji Zapadnohercegovačkoj počet će 7. rujna 2020. godine ako ne dođe do velikog epidemiološkog pogoršanja.

Informaciju je potvrdila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić.

Mi smo se pripremili na normalno nastavu, na nastavu u učionicama, kazala je za RTV Herceg-Bosnu, između ostaloga, resorna ministrica.

Mikulić je poručila kako je moguć u scenariji u kojem bi se kombinirala online i redovna nastava.

(www.jabuka.tv)


42 komentara

 • Zašto je dopuštena maturska večer za gimnazijalce iz Širokog. Ko će odgovarati u slučaju korone. Za jedan dan u Županiji ih 30 oboljelih. Srednja strukovna nema maturske večeri direktorica odgodila ko je popio pamer u Gimnaziji pa to dopustio. Pita li se ministarstvo ili je to Mirina samovolja.

 • Nu ovog komentatora ili jadnika koji komentira maturante koji imaju maturalnu zabavu?
  Dakle, diskoteke mogu, svatovi ko u priči, do pet ujutro , osobno živim blizu tih dvoranskih cajki pa znam što govorima.Spovodi i karmine kasnije -mogu.Tvornice rade kao u najboljim godinama socijalističkog samoupravljanja itd i td…
  Dakle, samo bi maturanti tribali biti problem.Riječ je uglavnom o izuzetno zdravim mladim ljudima koji imaju 000 posto zdravstvenih tegoba..
  Ovi jadnici koji bi im branili i školsku nastavu i okupljanja vjerojatno imaju niz bolesti kao Jeremija iz kultnog stripa ALAN FORD.
  Pozdrav maturantima i na dajte se . Vi ste mladi na pragu života i ne dopustite svakoj šuši da se očeše o vas.

  • Uđi na Zarazno, pitaj nekog tko dolje radi kako mu je, pa promisli malo o toj laži o kojoj tako govoriš. I ti i ostali. Sram vas bilo!

   Najbitnije je da se svi vi primitivci prsite u stilu “šta će meni korona, ja se ne bojim” i sl. I onda lijepo kada dođe stani – pani (što bi se reklo), svi vi ćete biti prvi na telefonu – sazivat ćete, dušit ćete i doktore i sestre i svakog. “Doktori ništa ne znaju, sestre ništa ne znaju.”
   “Sve je ovo politika.”
   “Obična prehlada.”

   Tipičan hercegovački mentalitet. Tko ti je k’o ja, ja sve znam.
   Ma ovdje nitko nema pojma, samo vi sa završenih 8 razreda osnovne škole znate.
   Jebeš osobu koja se obrazovala min. 18 godina da postane doktor, ne li specijalist. Kažeš, ne valjaju, ne znaju. A opet su prvi kojima se javljaš čim te bilo što zaboli.

   Jadnici jadni, jaki ste jedino na jeziku.
   SRAM VAS BILO!

 • Strukovana ima u petak, proslavu mature na privatnom imanju. Tko kaže da nema? Pustite gimnazijalce nek proslave, zaslužili su. Svaku večer tisuće na misi, svatovi od 300-600 ljudi.,vi našli maturi prigovarat

 • Za razliku od strukovne koja ima maturu na privatnom imanju, gimnazijalci će imati u hotelu. Njih 100ak. Pustite djecu, zaslužili su. Prvo provjerite pa pišite.

 • Nije istina da strukovana nema maturu. Ima, na privatnom imanju. Prijedlog ravnateljice. Pustite gimnazijalce da proslave s mirom što imaju

 • Nije istina da strukovana nema maturu. Ima, na privatnom imanju. Prijedlog ravnateljice. Pustite gimnazijalce da proslave s mirom što imaju

 • Vlast se postavila nema što prema koroni.Nije mi jasno da se dozvole svatovi preko 50 ljudi. Jel vidite što se dešava u Grudama danas dom zdravlja pun,

 • Korona postoji ali postojala je i prije i to je podvrsta gripe. Onaj tko se boji neka sjedi kuci i neka pusti ostale da zive.

   • Najbolje da de on ubije da bi did I baba zivili 800 godina. Tko brani didu i babi da se cuvaju? Ili da se svi zajedno zatvore u kucu I umru od gladi?

    • Neznalice baš si ebična neznalica.I čuvaj se pošto umiru i mladi i mlađi ljudi,više nego stariji ovog puta I malo poštovanja prema starijima ako znaš što je poštovanje.
     Pored tebe neznalice bi did i baba stvarno umrli od gladi,samo da je tebi dobro.I vjerovatno ne znaš da si dužna skrbiti za roditelje i da ne smiješ širiti zarazu.

 • U državama koje su odobrile nastavu masovno se zarazila djeca i školske su ponovno zatvorene.
  A u nas su škole neuvjetne i s koronom i bez
  (malo je reći!?) i nema nikakvih higijenskih potrepština i higijena i čišćenje su na niskom nivou pa će se zaraza lako širiti pa je veliki rizik radi djece ali i za starije članove obitelji.

 • Kako će se regulirati prijevoz učenika. Nisu svi preko puta škole niti svakog od učenika roditelji mogu odvesti i vratiti kući?!

 • Prijevoz jeste problem,prepuni autobisi,svak svakom puse za vrat,neuvjetno prije korone a kamoli sad.I nije problem samo starija populacija,ima djece s kronicnim oboljenjima,astma,padavica itd.Treba dobro razmisliti kako sve organizirati.Buduci da je stanje sve gore,malo tko se cuva,jer eto mi smo odabrani Bozji narod pa na nas nece korona,cisto sumnjam da ce skola poceti u standardnom obliku

 • Najprije sto sjede s desne oca nek se dobro razmisle sta izjavljuju i koju funkciju rade dali su skolovani zato.Doticna nema pojma tko je i ona i ostali u zupaniji.

 • Koji licemjeri, dica izlaze u disko, u svadbe, u hotel, a sad je matura problem. Ko će vam garantirat? Zaključajte ih kuću ako možete, a ne možete, niko ne može…prema tome, molimo se Bogu da nas sačuva. Jedini on to i može

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.