Nastava u ŽZH počinje 3. rujna

U izjavi za današnji Večernji list, Helena Lončar, Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Vladi Županije Zapadno-hercegovačke a u svezi mogućnosti odgode početka nastave izjavila je: ”Nastojat ćemo da nastava počne na vrijeme i redovito, ukoliko bude moguće kao i prošle školske godine.” Ako bude potrebe ići će se sa skraćenim satima, jer je to, mislimo, bolja varijanta nego odgoda početka, jer smo iskusili da je to što smo lani krenuli na vrijeme zapravo bilo dobro budući da nas je zadesio snijeg”.

Ako ovome dodamo kako je i Nevenko Grbavac, predsjednik Skupštine Sindikata osnovnih škola Županije Zapadno-hercegovačke, kako prenosi Večernji list, izjavio da postoji obostrano zadovoljstvo Vlade i sindikata u svezi zahtjeva sindikata onda je izvjesno kako će nastava, jer ne bi trebalo biti štrajka, u Županiji Zapadno-hercegovačkoj početi u prvi ponedjeljak mjeseca rujna, točnije 3. rujna.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Čelnici sindikata ŽZH su duše prodane!!Neka me netko prosvjetli ako griješim,ali ja kao član sindikata nisam primjetila da se išta rješavalo vezano uz točke zbog kojih se u 5. mjesecu prijetilo štrajkom( kolektivni ugovor,skraćenje 1. razreda,pravilnik za prijem djelatnika…)

  • A koji se Pravilnik primjenjuje bolje reći ne primjenjeje nikako za prijem profesora i ostalih uposlenika. Kažu” Ministrica dala ovlast ravnateljima i oni su ti Bog i batina. Ravnatelj će primati na temelju INTERVJUA” moš mislit. A da ministrica pogleda koje škole i ne daj Bože inf. obrazovanje ravnatelji imaju i jesu lu uopće mnogi kompetentni ,a pogotovu U ime Zakona vi uvodite novu metodu prijema u radni odnos INTERVIJU.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.