Napisao negativnu recenziju o hotelu, sada mu prijeti zatvor

Američkom građaninu Wesleyju Barnesu prijeti dvije godine zatvora na Tajlandu jer je napisao negativnu recenziju hotela u kojem je odsjeo, javlja BBC.

Nakon što je napisao negativnu recenziju hotel ga je tužio pozivajući se na stroge tajlandske zakone koji se tiču klevete.

Barnes, koji radi u Tajlandu, na nekoliko društvenih mreža objavio je negativne recenzije o hotelu Sea View Resort optužujući ih za “moderno ropstvo”. Iz hotela tvrde kako su kritike netočne te da su naudile njihovom ugledu.

Tvrde kako je Barnes ranije ove godine boravio u njihovom hotelu na otoku Koh Cang te je želio donijeti svoju bocu vina dok je večerao u hotelskom restoranu. Došlo je, kažu iz hotela, do rasprave te je morao intervenirati i hotelski menadžer.

Nakon što je napustio hotel ostavio je negativne recenzije te je hotel podnio tužbu protiv njega. Barnes je potom uhićen te je proveo nekoliko dana u zatvoru. Potom je pušten uz jamčevinu, prenosi N1.

Iz hotela su poručili da su pokušali kontaktirati Barnesa prije nego što su podnijeli tužbu te da razumiju da se podizanje tužbe može shvatiti kao pretjerana reakcija. No dodali su kako je Barnes ignorirao njihove pokušaje da ga kontaktiraju te je nastavio pisati negativne komentare na njihov račun.

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.