Napadnut reporterski tim emisije Provjereno tijekom snimanja priloga

Protiv nasilnika je podnesena kaznena prijava za prijetnju i fizičko nasilje u PP Garešnica.

Nova TV najoštrije osuđuje svako nasilje i opasnost koju doživljavaju reporteri i snimatelji radeći svoj posao.

Napadi na naše novinare postaju, nažalost, sve češća pojava. I to upravo kada se bave slučajevima koji su već odavno trebali biti riješeni od strane institucija. Bilo koja vrsta nasilja ne smije se tolerirati i očekujemo od svih nadležnih da odrade svoj posao u ovoj i drugim sličnim situacijama. A mi nećemo posustati u obavljanju novinarskog posla“, izjavila je Ksenija Kardum, direktorica Informativnog programa Nove TV.

Svima mora postati jasno da se osobe koje prijete ili napadnu novinara koji obavlja svoj posao gone po službenoj dužnosti i kažnjavaju zatvorskom kaznom od 6 mjeseci do 5 godina zatvora! I budući da napadi na novinare Provjerenog postaju sve češći htjela bih poručiti kako ćemo ustrajati u obavljaju svog posla, ali isto tako ćemo se i potruditi da oni koji se to usude učiniti, napasti bilo verbalno bili fizički novinare, pokušati ih spriječiti u otkrivanju istine i informiranja javnosti ili onemogućiti ih u služenju javnom dobru, učiniti sve kako bi bili ekspresno i primjereno kažnjeni zbog toga“, rekla je voditeljica i urednica emisije Provjereno Ivana Paradžiković.

Novinarka Ema Branica već je ranije bila na meti nasilnika, prevaranta Tita Gubića, koji je prerušen u ženu zavodio starije muškarce radi njihove imovine.

I HND osudio napad

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u subotu fizički napad na ekipu Nove TV koji se dogodio u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice.

U priopćenju što ga je potpisao predsjednik HND-a Saša Leković stoji: “HND još jednom poziva nadležne institucije da zaštite novinare javno i jasno dajući do znanja da je napad na novinare koji rade svoj posao težak prekršaj, te da u okviru zakonskih mogućnosti najstrože sankcioniraju počinitelje tih napada“, istaknuto je u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Saša Leković.

(www.jabuka.tv) 
2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.