Nakon teških riječi HDZ BiH napustio sjednicu u Zastupničkom domu

Zastupnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH napustili su današnju (utorak) izvanrednu sjednicu Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH čija je jedina točka dnevnoga reda rezolucija zastupnika Damira Mašića (Socijaldemokratska partija BiH) o osudi inicijativa za federalizacijom države i entiteta koje bi vodile etnonacionalnim podjelama i separatističkim tendencijama.

Članovi Hrvatske demokratske zajednice 1990 nisu napustili sjednicu, već su odmah po napuštanju kolega iz HDZ-a BiH, zatražili polusatnu pauzu.

Parlamentarci iz HDZ-a nisu željeli davati izjave novinarima.

Prethodno su, tijekom rasprave o predloženoj rezoluciji, razmijenjene na momente oštre riječi između pojedinaca iz HDZ-a i pojedinaca iz Stranke demokratske akcije, kao i nekih opozicijskih stranaka.

Nakon što je Jozo Bagarić (HDZ) rekao, između ostaloga, da je Mašićeva rezolucija napad na Hrvate iako se oni zalažu za cjelovitu BiH i promicanje europskih vrijednosti, Salmir Kaplan iz Stranke demokratske akcije replicirao je da Bošnjaci u njegovom rodnom Stocu, trpe veliku diskriminaciju od HDZ-a.

Predlagač Damir Mašić je naglasio da njegov tekst, suprotno od tvrdnji iz HDZ-a, ne vrijeđa nikoga u BiH, već poziva na jedinstvo u BiH i poštivanje prava svih.

Iz Kluba SDA kazali su da se slažu s osnovnim porukama iz Mašićeve rezolucije, a podršku su najavili iz Saveza za bolju budućnost BiH i Demokratske fronte.

Predsjednik FBiH i zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Marinko Čavara novinarima je kazao da je predlaganje ovakve rezolucije potpuno nepotrebno i da se parlamentarci trebaju baviti donošenjem reformskih propisa koji će biti na tragu ekonomskoga prosperiteta i boljega života građana.

(Fena)

4 komentara

  • Osuda ideje, to nije dopušteno u demokraciji
    Kako bilo koja stranka može ovo podržati, posebno etno-nacionalna stranka, kakva je vodeća stranka jednog od naroda

  • Ovo nema ni u 3 p.m.Samo u ovoj vukojebini.Zar nije apsurd da je Fedeeacija protiv federacije..koriste to ime a bolje bi bilo da se zovu Unitarizacija BiH.Čestitam ljudima iz RS i čuvajte to što imate jer vidite s kim ćete imati posla ako popustite,Arapi,beduini ,turci,pakistanci,iranci,svi su im ok ali Hrvati su ustaše..njih treba pobit ko Leutara,Anđeliće,Kafadara,minirat ko FIS,Mostar.Ali sebi će oni j.mater kad svit vidi šta se ovdje događa.

  • Napustili sjednicu…
    Bolje hrabro ustuknuti, nego kukavički ginuti. Naši su nas doveli (prodali) do ovog i sada nam mažu oči.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.