Nakon što je osvojio računala, ChatGPT stiže i na pametne satove

Iz Amazfita su početkom ožujka najavili kako chatbot baziran na umjetnoj inteligenciji ChatGPT uskoro stiže i na njihov pametni sat GTR4.

Nova opcija bit će dostupna u postavkama sata kao ChatGenius, a na postavljena pitanja korisnicima će odgovarati umjetna inteligencija, prenosi Zimo.hr.

U kratkom videu koji je objavljen na internetu, prikazan je primjer u kojem umjetna inteligencija odgovara na pitanje o poboljšanju trkačkih performansi.

Nakon nekoliko sekundi, ChatGenuis je dao svoj odgovor koji se prikazuje na ekranu sata tako da je potrebno malo skrolanja (korištenjem krune ovog sata) za uvid u cijeli odgovor.

Vlasnici ovog sata moći će umjetnu inteligenciju upitati i npr. kakav im je bio dan, na što će chatbot odgovoriti s podacima poput broja prijeđenih koraka i trenutačnog broja otkucaja srca. Kada se želi postaviti novo pitanje, dovoljno je dotaknuti prstom po ekranu kako bi se izbrisao prijašnji upit i onda se ponovno može razgovarati s ovim chatbotom.

Što se ostalih opcija tiče, za očekivati je kako će ChatGPT na ovom satu vlasnicima davati i odgovore na pitanja o vremenskoj prognozi, stanju na cestama, kao i druge korisne informacije.

Kako naglašavaju na Tech Radaru, činjenica kako je Amazfit prvi predstavio ovu opciju, prije puno većih tehnoloških kompanija i proizvođača pametnih satova, veliko je postignuće za ovu kompaniju.

Za očekivati je kako će istim smjerom uskoro krenuti i druge tvrtke poput Applea, Google, Samsunga itd. jer riječ je o tehnologiji koja je u posljednjih nekoliko mjeseci postala toliko popularna da nitko više ne može ignorirati AI.

Treba naglasiti kako na Appleovom satu postoji slična aplikacija, no ona nije implementirana u sam OS, već je riječ o aplikaciji treće strane koju treba platiti 3,99 dolara, dok bi Amazfitova aplikacija trebala biti dio operativnog sustava i potpuno besplatna.

(www.jabuka.tv | Foto: Unsplash)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.