Nakon potresa u Albaniji najmanje 68 ozlijeđenih, nastala veća materijalna šteta na brojnim objektima

Najmanje 68 osoba zatražilo je medicinsku pomoć nakon dva zemljotresa koji su danas potresli Albaniju. Također, oštećen je veliki broj objekata.

Kako javljaju albanski mediji, materijalna šteta je znatna i odnosi na uglavnom odlomljene komade fasade, znanto popucale zidove, odlomljene balkone te uništene automobile koji su bili parkirani u blizini objekata, prenosi Klix.ba.

U videima koje je objavio portal Joqalbania, može se vidjeti atmosfera netom nakon zemljotresa koji su danas pogodili Albaniju. Oba događaja imali su epicentar u Jadranskom moru, nekoliko kilometara od obale.

Prvi zemljotres dogodilo se u 16:04 sati i imao je jačinu 5,6 stupnjeva po Richteru, a zabilježen je šest kilometara od Drača, u Jadranskom moru, na dubini od 10 kilometara.

View this post on Instagram

Durrës.

A post shared by JOQ Albania (@joqalbania) on

Desetak minuta kasnije zabilježen je još jedan zemljotres jačine 5,2 stupnja, s epicentrom 10 kilometara od Drača, također u Jadranskom moru.

View this post on Instagram

Fresku, Tiranë.

A post shared by JOQ Albania (@joqalbania) on

Zemljotres se osjetio i u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.

Snažan i dugotrajan potres izazvao paniku u Albaniju, osjetio se i u Dubrovniku

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.