Nakon nesreće u Grudama, umro i zaručnik

Od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila još u nedjelju, 1. svibnja, na lokalitetu Prispa u Gruda, u kojem je život izgubila Natalija Kolbas (36), 13 dana poslije u mostarskoj bolnici preminuo je i njezin zaručnik Robert Lončar (39) iz Imotskoga, piše Večernji list.

Zaručnički par te je kobne nedjelje teško stradao na lokaciji Prispa na ulazu u Grude, a na njih je, mjesec dana uoči njihova vjenčanja, naletio kamion kojim je upravljao 79-godišnji vozač iz Italije G. P., koji je u jednom zavoju prešao u suprotni kolnički trak.

Natalija je bitku za život izgubila tri dana nakon nesreće koja se zbila dok se sa zaručnikom vraćala iz Međugorja, gdje su molitvom željeli zahvaliti za sreću koju su sljedeći mjesec trebali okruniti brakom. Međutim, njihovi snovi i planovi za budućnost zauvijek su prekinuti. Svjedoci kažu kako je prizor bio strašan.

Ljudi koji su odmah nakon sudara naišli autima uspjeli su suvozačicu i muškarca izvući iz auta. Hitna pomoć odvezla ih je u bolnicu u Mostar, a njihov Opel je nakon toga počeo gorjeti pa smo ugasili požar, ispričao je Svemirko Mikulić, zapovjednik vatrogasaca u Grudama, dodajući kako je Robert bio u puno težem stanju nego Natalija, što su potvrdili i putnici koji su se prvi zatekli na mjestu ove tragedije. Unatoč naporima liječnika, nesretnim zaručnicima nije bilo spasa.

Natalijina i Robertova smrt teško je pogodila i članove Udruge osoba s invaliditetom Imotski, gdje je ona radila kao tajnica, a on kao predsjednik. Opisuju ih kao savjesne osobe koje su svi voljeli, piše Večernji list.

Aktivno su se bavili fitnessom i bili na pragu zasnivanja obitelji. Konačno su našli sreću, a onda se dogodila ova velika tragedija. Strašno, i to je sudbina – kažu Imoćani. S druge strane, stariji Talijan se u kritično vrijeme vozio prema Međugorju gdje je dopremao humanitarnu pomoć za zajednicu Cenacolo. On je nakon pritvaranja i ispitivanja pušten da se brani sa slobode, uz mjere oduzimanja putovnice i zabrane napuštanja BiH. Osim umora vozača kamiona, nesreći su, nadomak cilja, očito pridonijeli sklizak kolnik i brzina.

Nedopustivo je da čovjek od 79 godina sjeda za upravljač kamiona i ide na tako dalek put. Koliko god su nesretni zaručnici bili savjesni, toliko taj vozač nije. Ma koliko on bio iskusan vozač, nije nam jasno tko mu je u toj poodmakloj životnoj dobi uopće dao voziti bilo kakav teret iz Italije u BiH – u nevjerici su negodovali Imoćani.

(www.jabuka.tv)6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.