Širokobriježanin usmrtio motociklistu u Ljubuškom

U noći sa subote na nedjelju oko 1.40 sati, u Ulici bana Josipa Jelačića u Ljubuškom, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao motociklist iz Ljubuškog.

U prometnoj nesreći su sudjelovali I. K. (35) sa šireg područja Širokog Brijega, koji je upravljao motornim vozilom marke BMW X3, bh. registracijskih oznaka, i A. K. (47) sa šireg područja općine Ljubuški, koji je upravljao motociklom marke Suzuki GSXR 1000, bh. registracijskih oznaka.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je vozač motocikla A. K. (47) od kojih je ubrzo podlegao, a tjelesne ozljede za sada neutvrđenog stupnja zadobila je suvozačica u BMW-u M. M. (21) sa šireg područja općine Ljubuški, i ista je nakon ukazane hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Ljubuški vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški prevezena u SKB Mostar

Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški. Po nalogu županijskog tužitelja izvršit će se vještačenje vozila i motocikla koji su sudjelovali u prometnoj nesreći kao i obdukcija tijela stradale osobe.

Od vozača BMW-a I. K. (35) u Domu zdravlja Ljubuški uzet je uzorak krvi koji je poslan na vještačenje.

I. K. (35) je lišen slobode i tijekom dana nad istim će se izvršiti kriminalistička obrada, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)