Najveća zastava BiH zavijorila se na brdu Hum povodom Dana državnosti

Nad glavnim gradom Bosne i Hercegovine, na brdu Hum, u subotu ujutro se zavijorila najveća zastava BiH na najvećem jarbolu u Sarajevu, povodom 25. studenoga – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Zastava BiH dimenzija 6×12 metara postavljena je na jarbol koji je visok više od 30 metara. Kako je Feni ranije rekao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, jarbol i zastava su postavljeni na brdu Hum kako bi preglednost sa svih strana u Sarajevu bila dobra i kako bi se vidio sa svih strana.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ovom prilom je još jednom građanima BiH čestitao jedan od temeljnih datuma u povijesti BiH.

Ocijenio je da, iako ima problema, kriza i zastoja, BiH neupitno ide, sporo i sa svim otporima, prema cilju koji je zacrtan toga dana tijekom Drugog svjetskog rata.

Fašizam svoje lice pokazuje u svemu i zato je potrebno da se svi danas kao užeta prihvatimo te ideje, jedine istinske za koju se trebamo boriti – mir u BiH, prijateljstvo sa susjedima, borba protiv svakog zla i fašizma, poručio je Izetbegović.

Grad Sarajevo je rebalansom proračuna u rujnu ove godine, između ostalog, planirao i izgradnju jarbola, najvećeg u Sarajevu, s najvećom zastavom BiH.

(Fena)


5 komentara

  • taliban bakir je čisti manipulator niskih strasti poglupe bosanske populacije koja mu osigurava dovoljno veliko glasačko tijelo da bi njegova hobotnica postala sve veća i on sve bogatiji. Ne može korumpiranje od njega. Ostala dva sokola su također da te Bog sačuva, ali bakira se i đava boji

  • Bravo za komentar za ljiljane cvice svetog Ante to tribamo upamtit a ne se odrec toga pa muslimani uzmu to kao svoje . Tako je bosanski jezik nastao ubace h i kszu da je njihovo . Triba širit da su ljiljni cvice svetog Ante i oni ce za godinu promijenit zastavu biH

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.