Najveća navijačka zastava dolazi u Katar

Nakon što je prošla gotovo cijeli svijet, sva velika nogometna natjecanja od Portugala do Rusije, najveća hrvatska navijačka zastava, dugačka čak 200 metara, dolazi i u Katar.

Dečki iz Crikvenice dolaze u Dohu dan uoči utakmice s Marokom sa čak 200 metara dugačkom i oko 100 kilograma teškom zastavom.

Najveća hrvatska zastava razvijala se od Poljske do Portugala, od Engleske do Brazila i Rusije, a sada dolazi i u Katar.

U Rusiji se na putu do hrvatskog srebra s njom pokrilo sve ruske trgove. Bila je dugačka 96, a široka 10 metara.

Bila je pravi magnet za sve navijače. Kratili su je i šivali, a gdje god se pojavila bio je to spektakl.

Najveći show je bio u Nižnjem Novgorodu gdje su dečki iz Crikvenice i Bribira angažirali lokalnu krojačicu Ljubu kako bi zašili dijelove zastave, javlja Hina.

Pronašli smo je na ruskom Njuškalu, kazali su tada sa smiješkom.

Atraktivna Čapljinka spremna za Svjetsko prvenstvo

Navijači su zastavu koja je tada u orginalu bila dugačka 96 metara zbog problema s transportom morali skratiti na tri dijela uoči utakmice s Argentinom, ali su tada najavili kako će je sastaviti kada se Hrvatska plasira u osminu finala.

Povukli su struju iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula poslom uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimala brojne TV kuće i fotoreporteri.

U Dohu dolazi u jednom komadu, ali dvostruko duža, 201 metar, kazao je za Hinu Dado iz Crikvenice.

Prezentaciju je imala ovoga ljeta na Ribarskom tjednu u Crikvenici kada je razvučena uz rivu, a bila je izvješena i na Istoku maksimirskog stadiona na utakmici s Danskom u Ligi nacija.

Zastava je spremna, putuje kao cargo teret, a prijevoz me koštao više nego moja zrakoplovna karta, dodao je sa smiješkom.

Pogledajte raspored utakmica na Svjetskom prvenstvu

(www.jabuka.tv | Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.