Michael J. Fox dobio počasnog Oscara

Glumac Michael J. Fox, koji je očarao publiku u TV komediji “Obiteljske veze” 1980-ih i filmovima “Povratak u budućnost”, dobio je u subotu počasnog Oscara za rad na prikupljanju 1,5 milijardi dolara za istraživanje Parkinsonove bolesti.

Foxu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest, živčani poremećaj koji uzrokuje drhtanje i druge simptome, u dobi od 29 godina.

Kasnije je prekinuo glumačku karijeru i 2000. osnovao Zakladu Michaela J. Foxa za istraživanje Parkinsonove bolesti kako bi pomogao u financiranju potrage za lijekom.

Ponizno stojim ovdje prihvaćajući vašu dobrotu, rekao je kanadski glumac na pozornici na dodjeli godišnjih Guvernerovih nagrada, gdje mu je mnoštvo najvećih zvijezda, uključujući Toma Hanksa i Jennifer Lawrence, pljeskalo, prenosi Hina.

Fox je rekao da je najteži dio njegove dijagnoze bio “boriti se s neizvjesnošću” i da je svoju dijagnozu držao u tajnosti godinama jer nisam znao može li se publika smijati ako zna da se mučim.

Kanadski glumac, koji sada ima 61 godinu, dobio je humanitarnu nagradu Jean Hersholt od upravnog odbora Akademije filmskih umjetnosti i znanosti koja dodjeljuje Oscare, a najavio ga je prijatelj Woody Harrelson.

Groznu dijagnozu pretvorio je u hrabru misiju, rekao je glumac.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.