Najstarija Europljanka u 117. godini prebolila koronu, a da za to nije ni znala

Brojni svjetski mediji prenijeli su priču o časnoj sestri Lucile Randon, inače najstarijoj Europljanki, koja je preboljela koronu samo nekoliko dana prije svojeg 117. rođendana.

BBC piše kako je sestra André, kako glasi njezino redovničko ime, izjavila lokalnim medijima kako “nije ni shvatila da je imala koronu”. Tijekom bolesti je bila izolirana od ostalih stanovnika doma za umirovljenike u francuskom gradu Toulonu. Liječnici vjeruju kako se sestra Andre oporavila, prenosi Bitno.net.

Organizacija Gerontology Research Group navodi kako je katolička redovnica najstarija građanka Europe i druga najstarija stanovnica svijeta.

Na pitanje francuskih novinara boji li se koronavirusa, sestra Andre je odgovorila kako se ne boji smrti, ali i da bi “voljela biti negdje drugdje, odnosno pridružiti se svojem velikom bratu, djedu i baki”.

Sestra André Randon rodila se 1904. u gradu Alèstu u Francuskoj te je živjela tijekom pontifikata desetorice papa. Na katoličanstvo se obratila kad je imala 19 godina, a Kćerima milosrđa pridružila se s 40 godina. Prije ulaska u samostan radila je u jednoj bolnici za osobe starije životne dobi i siročad.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.