Najsportskiji grad u BiH izabrao svoje najsportaše

Sinoć je u širokobriješkom hotelu Park održan svečani 12. izbor najuspješnijih sportaša i sportašica Općine Široki Brijeg. Organizator ove svečanosti je Športski savez Općine Široki Brijeg, uz pokroviteljstvo načelnika Mire Kraljevića, te supokroviteljstvo Vlade ZHŽ-a.

Prigodnim riječima nazočnima se na početku obratio Predrag Naletilić Cobra, predsjednik Upravnog odbora Športskog saveza Općine Široki Brijeg koji je u svome govoru kazao kako je Široki Brijeg naš Grič i Marjan, naš Olimp, naša utvrda, pred kojom će još dugo vremena padati zvezde i partizani, zmajčeki, vukovi, utvrda u kojoj će se topiti čelici. Nakon njega otvaranje je otvorio općinski načelnik Miro Kraljević koji je izrazio nadu da će biti osigurano sustavno financiranje sporta u gradu kako bi kontinuitet uspjeha ostao na velikoj razini.

izbor22

Dobitnici nagrada i priznanja:

Nada godine (djevojčice do 14 godina): Petra Kraljević (Karate klub Široki)

Nada godine (dječaci do 14 godina): Ante Mandić (HRK Široki)

Kadetkinja godine (djevojčice od 14 do 16 godina): Tamara Vranjković (Karate klub Široki)

Kadet godine (dječaci od 14 do 16 godina): Marko Buhač (Karate klub Široki Brijeg)

Najuspješniji junior: Mirko Marić (NK Široki Brijeg)

Najuspješniji trener: Ivan Velić (Široki WWin)

Najuspješnija momčad: HKK Široki WWin

Najuspješnija sportašica. Anđela Marušić (HŽOK Široki Brijeg)

Najuspješniji sportaš: Darko Planinić (HKK Široki WWin)

Posebno priznanje za fair-play: Coleman Collins (Široki WWin)

Dobitnici posebnih priznanja za popularizaciju i razvoj sporta u Širokom Brijegu: Marko Lovrić (prvak BiH u uličnoj košarci – ‘jedan na jedan’), Širokobriješke mažoretkinje i ”Širokobriješki olimpijski biciklistički trojac (Mirko Karačić, Filip Lovrić i Alen Duranović)

izbor4

Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u promicanju u razvoju sporta dobili su: prof. Drago Lončar (posthumno, vrhunski sportaš i sportski pedagog), prof. Branko Zeljko (sportski radnik i pedagog), sportska obitelj Hrkać (Kruno, Ante, Zlatan i Mario), Predrag Naletilić Nale (sportski radnik), te Ivo Crnjac (sportski radnik i poduzetnik).

izbor3

Također, priznanja su uručena i MZ Ljuti Dolac za osvajanje Lige MZ Općine Široki Brijeg, kao glavnom sponzoru lige Ožujskom pivu. (Ivan Kraljević)

(ABCportal.info | Foto: Ivan Ramić)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.